Mongolia a organizat cea de-a 24-a ediție a unui festival dedicat cămilelor, în provincia sudică Umnugovi (Umnugobi), în contextul în care țara speră să-și revigoreze sectorul turismului și să transmită „cultura cămilelor” generațiilor următoare.

Sute de îngrijitori de cămile și animalele lor, provenind din mai multe regiuni din Mongolia, în care o parte însemnată din populație duce o viață nomadă, au participat la festivalul de două zile, organizat în Dalanzadgad, capitala provinciei, informează Agerpres.

Mongolia organizează „Festivalul celor o mie de cămile” (foto: viewmongolia.com)
Mongolia organizează „Festivalul celor o mie de cămile” (foto: viewmongolia.com)

„Festivalul celor o mie de cămile” include polo cu cămile, o paradă, o licitație, curse de cămile și alte întreceri și o expoziție cu produse și accesorii.

Mongolia plănuiește organizarea a peste 90 de evenimente, inclusiv festivalul cămilelor, pentru atragerea turiștilor, 2023-2025 fiind declarați „Ani pentru a vizita Mongolia”.

Începând din acest an, românii pot călătorii fără viză în Mongolia timp de maxim 30 de zile, a anunțat recent Ministerul Afacerilor Externe. MAE salută decizia autorităţilor din Mongolia de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple.

Astfel, începând cu acest an, România figurează, alături de alte 33 de state din Uniunea Europeană, dar şi din alte regiuni, pe lista statelor ai căror cetăţeni sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii vizei pentru a călători în scop turistic în acest stat.