Dacă vă plac acțiunile noastre și doriți să ne ajutați să facem și altele în viitor. Puteți alege să donați, sponsorizati sau redirecţionaţi anual 2% din impozitul pe venit către Asociația Turism Istoric.

Vom continua sa facem cursuri si concursuri, trasee pietonale gratuite, dar v-am pregătit și alte activități educative! Toate aceste lucruri se fac și cu ajutorul vostru. Vă mulțumim dacă ați fost alături de noi anul trecut și dacă v-am stârnit interesul și curiozitatea vă așteptăm alături de noi.

Dacă vă plac lucrurile simple:

Ce mai simplă formă este donația. Dacă dorești să sprijini activitatea asociației noastre printr-o donație (în lei), poți face acest lucru depunând suma dorită în contul Asociației Turism Istoric: RO71 INGB 0000 9999 0635 3424, deschis la ING Bank, Sucursala Dristor.

Dacă sunteti fani complicăciuni – Redirecționează 2% din impozit

Alegeţi să redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit  către Asociația Turism Istoric. Vom încerca și anul acesta să vă prezentăm povești ale unor locuri neștiute din România, pe care merită să le vedeți sau a unor clădiri istorice care sunt date uitării.

Dacă ești persoană fizică, poți sprijini activitățile asociației noastre direcționând 2% din impozitul pe venitul global (conform art. 57 alin. (4) din legea 571/2003 privind Codul Fiscal).

Pasul 1. Completează Formularul următor

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 20 mai 2022: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Precizări:

1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului, iar aleșii săi aleg să îi împartă cum cred de cuviință.

2. Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

3. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult. Vă puteți întreba cam care sunt sumele pe care le primi din aceste campanii. Ei bine acestea variază între 10 și 132 ron sau mai mult (pe an!), în funcție de venitul tău brut pe anul precedent, astfel: 700 – 10; 1200 – 30; 1400 – 37; 1600 – 44; 1800 – 52; 2900 – 92; 3000 – 96; 3700 – 120; 4100 – 132. Noi vă mulțumim pentru fiecare fișă completată. Este un gând bun pentru noi și girul că merită să ne continuăm poveștile

SPONSORIZĂRI

Dacă deții o companie care realizează profit și pentru care plătești impozit, ne poti sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferi se scade direct din impozitul datorat statului, conform art. 21 alin. (4) lit. p) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

– nu depășesc 20% din impozitul pe profit datorat;

– sunt în limita a 0,3% din cifra de afaceri.

Pentru mai multe informații, descarcă Ghidul fiscal și contabil privind sponsorizarea cu 20% din impozitul pe profit.

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.  Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Care sunt avantajele redirectionarii a 20% din impozitul pe profit

Avantajele unui asemenea tip de donatii este ca reprezentantii companiilor au libertatea de a alege destinatia unei sume, care in alte conditii ar ajunge oricum la stat, si, in plus, contribuie la o cauza nobila, fara niciun fel de cheltuiala. De asemenea, contributia fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ in solutionarea si prevenirea problemelor sociale.

Descarcă și completează cu datele companiei tale Contractul de sponsorizare și transferă-ne suma prevăzută în contract în cont până la sfârșitul anului fiscal. Astfel, în momentul plății impozitului către stat, această suma va fi scăzută din totalul de plată.