Judecătorii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunţat definitiv după un proces care a durat şapte ani, asupra disputei teritoriale dintre judeţele Prahova şi Dâmboviţa cu privire la apartenenţa monumentelor cunoscute sub denumirile de Babele şi Sfinxul din Munţii Bucegi.

Conform instanţei de judecată, Babele şi Sfinxul din Munţii Bucegi se află pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, informează News.ro.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au menţinut decizia pronunţată anul trecut de un complet de judecată din cadrul Tribunalului Vâlcea, conform căreia Sfinxul şi Babele din Bucegi, unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României, se află pe teritoriul judeţului Dâmboviţa.

Judeţele Prahova şi Dâmboviţa şi-au disputat în instanţă, timp de şapte ani, proprietatea asupra terenului pe care se află monumentele.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat miercuri seară, pe Facebook, victoria în instanţă.

„Victorie pentru Dâmboviţa! După ani întregi de procese, mă bucur să vă anunţ că Sfinxul şi Babele din Bucegi aparţin judeţului Dâmboviţa! Problema teritorială asupra celor două monumente, care se află pe raza comunei Moroeni, a fost tranşată astăzi fără a mai lăsa loc de interpretări. Disputa dintre judeţul nostru şi Prahova se închide astăzi! Definitiv!”, a scris Corneliu Ştefan.