Administrația locală pare să fi găsit soluția pentru salvarea telegondolei din Piatra Neamț, un simbol al orașului, după luni întregi de scandal.

Primarul municipiului Piatra Neamț, Adrian Carabelea, a emis o hotărâre prin care s-a propus majorarea capitalului social de la Perla Invest (societate din subordinea primăriei care administrează telegondola) în vederea redresării firmei și ieșirii din procedura de insolvență și faliment, care este pe rolul Tribunalului Neamț, informează adevarul.ro.

Hotărârea a fost adoptată, după luni de scandal, într-o ședință din această lună a Consiliului Local, capitalul social fiind mărit cu aproximativ 500.000 de euro, fiind mandatat administratorul special să facă demersurile la Oficiul Registrului Comerțului, pentru modificarea actului constitutiv al societății, ca urmare a majorări capitalului social.

„Se aprobă majorarea capitalului social al SC Perla Invest, cu vărsăminte în numerar în valoare de 2.589.200 de lei din bugetul local al municipiului Piatra Neamț, în calitate de asociat unic. Se majorează numărul de părți sociale deținute, cu un număr de 25.892 părți sociale, fiecare în valoare de câte 100 lei“, se arată în hotărâre.

Perla Invest este în faliment, cu creanțe către Direcția de Finanțe și Alpha Bank. Pentru stingerea acestora, s-a decis scoaterea la vânzare a stației de plecare a instalației de transport pe cablu. În imobil sunt spații comerciale, suma pentru care a fost scos la licitație fiind de 1.379.000 de euro.

Dacă Perla Invest intră în faliment, acest lucru poate duce la oprirea instalației de transport pe cablu spre baza turistică de pe culmea Cozla, chiar dacă un ipotetic cumpărător va trebui să îi păstreze destinația de la etaj, de unde pornesc telecabinele. Perla este însă singura care are autorizație ISCIR, fără de care nu este permisă funcționarea.

Foto sus: Telegondola din Piatra Neamț (foto: Dede90 / Flickr)