Primăria orașului Amsterdam a anunțat marți lansarea unei campanii menite să descurajeze turiștii să vină doar pentru a petrece, a consuma alcool sau droguri și a vizita celebrul Cartier Roșu.

Capitala olandeză își sporește măsurile pentru a lupta împotriva criminalității și distrugerilor provocate în centrul orașului Amsterdam, apreciat în special de tinerii turiști pentru petrecerile de burlaci și tururile barurilor, relatează Agerpres.

Bordelurile din Cartierul Roșu, situat în plin centrul orașului, constituie de altfel una dintre principalele atracții turistice din Amsterdam.

„Această campanie online de descurajare îi vizează pe turiștii nedoriți care vor să viziteze Amsterdamul pentru ‘a se dezlănțui’, cu toate consecințele ce decurg de aici”, a subliniat municipalitatea Amsterdamului într-un comunicat.

Campania va ținti inițial Regatul Unit și îi va viza pe bărbații cu vârste între 18 și 35 de ani, categorie de turiști puternic reprezentată pe străzile din Amsterdam, a precizat municipalitatea.

Amsterdam (foto: Pixabay)

„Vizitatorii vor rămâne bineveniți, însă nu dacă ei se comportă rău și cauzează pagube. În acest caz, noi, ca oraș, vom spune: ‘preferăm să nu (veniți), rămâneți departe”, a declarat Sofyan Mbarki, primarul-adjunct al Amsterdamului, citat în comunicat.

Recent, Amsterdam a anunțat interdicția de a fuma canabis pe străzile din Cartierul Roșu, o măsură însoțită de o înăsprire a restricțiilor asupra alcoolului și închiderea mai devreme în timpul weekendului a cafenelelor, barurilor, restaurantelor și bordelurilor.