Pe plajele din Vadu și Corbu a fost „dezastru” în weekendul trecut, când peste 13.000 au mers în zona aflată în zonele protejate, arată Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

„Cu toate semnalele trase de inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, mulți dintre turiștii care au luat din nou cu asalt plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia au continuat să încalce legea și regulile specifice de vizitare a unei zone costiere aflată în Rezervația Biosferei Delta Dunării”, se arată într-o postare pe Facebook a ARBDD.

foto: Facebook ARBDD

Potrivit acesteia, în 18 iulie au fost estimați pe cele trei plaje aproximativ 13.200 de turiști și 2.250 de autovehicule, iar în 19 iulie au fost estimați 6.250 turiști și 1.670 autovehicule.

Au fost date 50 de sancțiuni pentru campare ilegală și pentru accesul cu autovehiculele pe plajă, în valoare totală de 13.000 lei.

„Motivația dorinței de petrecere a timpului liber în zone naturale, unde se presupune că distanțarea fizică se poate menține, nu justifică sub nici o formă un comportament agresiv față de o arie naturală protejată, o lipsă de respect pentru cei care veghează la protejarea acestor ultime zone sălbatice costiere din țara noastră”, arată ARBDD.

foto: Facebook ARBDD

Activitatea intensă de pe plajele sălbatice produce pagube importante habitatelor naturale, iar zonele pe care sunt parcate autovehiculele sunt habitate Natura 2000 cu o valoare conservativă foarte mare.

„Facem încă o dată apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone”, mai arată Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

foto: Facebook ARBDD