Motivul pentru care Prinţul Philip nu a devenit rege, dar Kate Middleton, ducesa de Cambridge, va fi regină odată cu încoronarea soțului ei, prințul William, a fost explicată de specialişti. Partenerul reginei Elisabeta a II-a i-a fost alături soției lui de-a lungul întregii sale domnii, ce a început când ea avea vârsta de 25 de ani, dar n-a primit titlul de monarh, ci a rămas toată viață doar Duce de Edinburgh și o umbră a Elisabetei

Cum s-au îndrăgostit Regina Elisabeta si Printul Philip si ce a spus ea despre el

”El a fost, pur și simplu, puterea mea în toți acești ani”, a spus Regina Elisabeta a II-a despre soțul ei, la nunta lor de aur, pe care au sărbătorit-o în anul 1977. Cei doi s-au cunoscut cu mult timp înainte de a se căsători. La acea vreme, suverana era o prințesă care nici măcar nu se aștepta să devină regină. Ideea că va fi de datoria ei să fie monarh a apărut abia în 1936, când fratele tatălui ei, Regele Edward al VIII-lea a abdicat pentru femeia pe care a iubit-o, Wallis Simpson, celebră în Statele Unite ale Americii și cu două căsnicii eșuate.

Elisabeta și Philip s-au cunoscut în anul 1934, la un eveniment festiv. Mai exact, la nunta Prințesei Marina a Greciei și Danemarcei cu Prințul George, duce de Kent. Adică la nunta verișoarei lui cu unchiul ei. La cinci ani după aceea, viitoarea regină și cel care avea să îi devină soț s-au întâlnit din nou, la academia navală a Regatului Unit, Royal Naval College, în Dartmouth. Ea avea 13 ani, iar el 18. Atunci ar fi apărut fluturii în stomac, iar cei doi ar fi început să țină o corespondență. S-au căsătorit la data de 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra.

De ce Printul Filip nu a devenit rege, dar Kate va fi regina odata cu incoronarea lui William. Traditia, explicata de specialisti
Printul Philip si Regina Elisabeta a II-a, la nunta lor

Care este motivul pentru care Prințul Philip nu a devenit rege, dar Kate va fi regină

Potrivit The Mirror, motivul pentru care Prințul Philip nu a devenit rege, dar Kate va fi regină, ține de vechiul sistem patriarhal conform căruia regii sunt mai înalți în rang decât reginele. Astfel, dacă el ar fi devenit monarh, atunci ar fi avut un titlu mai înalt decât cel al Reginei Elisabeta. Însă, acest lucru nu a fost permis, pentru că nu el a fost cel născut în familia regală.

Pe de altă parte, după aceleași reguli, atunci când Prințul William va deveni rege, soția lui, Kate, Ducesa de Cambridge, va deveni regină consort. Probabil că ea va alege să fie cunoscută drept Regina Katherine. Anterior, alte soții ale monarhilor au fost în aceeași situație. De exemplu, mama suveranei, adică soția Regelui George al VI-lea, a devenit Regina Elisabeta, înainte de a fi numită Regina Mamă, după moartea soțului ei. Similar, bunica actualei regine, soția Regelui George al V-lea, a devenit Regina Mary. Cel mai mare copil al lui William și Kate, Prințul George, va deveni Prințul de Wales când cei doi vor ajunge la tron. În prezent, acest titlu este deținut de bunicul lui, Prințul Charles, care este următorul în linie la succesiunea pe tron.