Zilele acestea, funeralii Prințului Philip sunt pregătite în detaliu și potrivit dorinței din urmă a regretatului membru al familiei regale britanice, care și-a pregătit propria înmormântare încă de pe timpul vieții. Ies însă la iveală deciziile stranii care au șocat toată lumea. Dacă în 1997, Prințesa Diana a fost îngropată în sicriu de plumb, cu oronoruri regale, acum Prințul Philip va fi înmormântat în sicriu de lână, în una dintre cele mai discrete ceremonii. Care e explicația bizarei diferențe dintre cele două fețe regale.

Prințesa Diana, îngropată într-un sicriu de plumb

În 1997, prințesa Diana a murit într-un accident cumplit de mașină, atunci când șoferul limuzinei în care se aflau ea și iubitul ei din acea vreme, miliardarul Dodi Al Fayed, a pierdut controlul la volan, în timp ce erau urmăriți de paparazzi. La mai bine de 24 de ani de la moartea lui Lady Di, noi detalii ies la iveală despre felul în care a fost înmormântată mama prinților William și Harry. Se pare că regina Elisabeta a ales această cale de frică. 

Potrivit informațiilor care au ieșit, de curând, la lumină, prințesa Diana a fost îngropată într-un sicriu de plumb, iar motivul este unul incredibil. Funeraliile regretatei „prințese a inimilor” au fost urmărite de un miliard și jumătate de oameni din toate colțurile mapamondului. Fosta soție a prințului Charles a fost condusă pe ultimul drum de către familia regală, apropiați și admiratori.

Secretul care a fost dezvăluit abia acum este că prințesa Diana a fost înhumată într-un sicriu masiv de plumb, care cântărea 250 de kilograme. Pentru a-l putea purta pe umeri, au fost aleși cei mai vânjoși opt militari britanici. Care a fost motivul? Tradiția britanică spune că doar fețele regale sunt înmormântate în sicrie de plumb. Chiar dacă, la momentul dispariției sale, Diana nu mai era căsătorită cu prințul Charles, regina Elisabeta a decis ca trupul neînsuflețit al lui Lady Di să primească aceleași onoruri, de teamă ca englezii să nu se răzvrătească împotriva monarhiei, acuzând coroana că nu respectă memoria cele mai iubite prințese din lume.

Prințul Philip, înmormântat în sicriu din lână

Însă care ar fi motivul pentru care Prințul Philip va fi înmormântat în sicriu din lână? Ducele de Edinburgh, care a  murit în 9 aprilie, va avea parte de o înmormântare ecologică, după cum chiar el și-a pregătit-o. Sicriul său va fi confecționat din lână, iar prințul consort va fi dus pe ultimul său drum cu o mașină electrică, un Land Rover, dezvăluie publicația Independent.

Și toate acestea în onoarea interesului pentru mediu manifestat de prințul Philip de-a lungul vieții sale.

Prințul Philip s-ar fi gândit la un sicriu … ecologic. Așa se face că Palatul Buckingham ia în considerare un sicriu din lână.

Sicriele din lână sunt realizate exclusiv din materiale biodegradabile, întăriturile fiind din carton reciclat. Interiorul e căptușit cu bumbac organic, iar marginile sunt finisate cu iută.

Totodată, mașina Land Rover care va transporta sicriul ducelui până la capelă este un vehicul electric hybrid, la a cărui proiectare a ajutat însuși Prințul Philip, în 2005.

Mai mult chiar, pentru a nu fi pus într-o postură dificilă Prințul Harry, dat fiind că la înmormântare participă doar 30 de persoane, Regina a decis ca toți participanții să aibă doar haine negre și nu uniforme militare. Dacă s-ar fi păstrat tradiția uniformelor militare, acesta ar fi fost singurul care nu avea dreptul să îmbrace una, după ce a renunțat la atribuțiile și prerogativele sale din sânul Casei Regale.