Tristan da Cunha este un grup de insule izolate din sudul Oceanului Atlantic, fiind la o distanţă aproape egală faţă de Africa de Sud şi America de Sud. Neavând un aeroport, călătoria până acolo se poate face doar cu vaporul şi care durează până la o săptămână. Din cauza contextului pandemic, autorităţile nu primesc încă vizitatori.

Teritoriul este unul dintre fostele colonii rămase care nu au cerut independenţa şi care încă aparţin Regatului Unit al Marii Britanii. Astfel, regina este responsabilă pentru relaţiile externe, securitatea internă şi serviciul public din Tristan da Cunha. Clădirea Guvernului este singura locaţie cu două etaje de pe insulă, acolo unde se află Departamentul Trezoreriei, Birourile de administraţie şi Camera unde se ţin şedinţele consiliului, se arată pe site-ul oficial.  

Cum îşi petrec timpul locuitorii celei mai izolate insule din lume 

În Tristan da Cunha, locuiesc doar 245 de bărbaţi şi femei. La ultimul recesământ din octombrie 2020, 17 cetăţeni insulari sunt rezidenţi în străinătate. Pe insulă trăiesc inclusiv lucrători expatriaţi şi familiile acestora.

În ceea ce priveşte obiectivele turistice, sunt puţine lucruri de văzut pe insulă, scrie Nytimes.com. O broşură enumeră activităţi precum golful şi o excursie pe tot parcursul zilei până la vârful Queen Mary, care este de obicei învăluit în nori. Sâmbăta, un centru de recreere prinde viaţă datorită ringului de dans, iar în localul Albatros oamenii se răsfaţă cu o bere sud-africană. Principalul export al insulei este homarul care se poate prepara în cinci feluri diferite. În apele limpezi se găsesc peştii somn, caracatiţe, raci şi nu numai. Insula găzduieşte foci şi pinguini Rockhopper . 

Nu există cazuri de COVID-19 

Navelor de croazieră şi de marfă le-a fost restricţionată debarcarea pe insulă. Cât despre mâncare, locuitorii nu-şi fac griji: au destui cartofi şi homari să consume. Oamenii sunt mult mai conectaţi cu lumea de azi decât în 1918, atunci când au fost loviţi de gripa spaniolă. De altfel, singurul spital are doar două paturi şi niciun ventilator. Mai mult de jumătate dintre insulari prezintă semne de astm, dar chiar şi aşa, nu se plâng. Dacă la începutul anului, un cuplu a sărbătorit 58 de ani de la nuntă, o altă locuitoare a insulei şi-a aniversat cei 90 de ani alături de familie şi prieteni vara aceasta.