Peter Sutcliffe, unul dintre cei mai cruzi criminali în serie din istorie, a murit infectat cu COVID, după ce a refuzat tratamentul, într-un spital din Marea Britanie, scrie The Guardian.

Sutcliffe, care avea 74 de ani, ispășea o condamnare pe viață pentru uciderea a 13 femei din nordul Angliei, la sfârșitul anilor 1970. Cunoscut sub numele de Yorkshire Ripper, bărbatul a murit în spital, a spus un purtător de cuvânt al Serviciului Penitenciar.

Britanicul ispășea 20 de pedepse pe viață la închisoarea Frankland, din Durham, pentru uciderea a 13 femei și încercarea de a ucide încă șapte. Se presupune că a murit la spitalul universitar din North Durham, la trei mile distanță de închisoare.

Sky News scrie că Sutcliffe a fost transferat acolo după ce s-a infectat cu Covid-19, dar se pare că a refuzat tratamentul. S-a întors la închisoare după ce a fost tratat pentru un atac de cord, în urmă cu două săptămâni, dar a revenit la spital după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Sutcliffe era bolnav, era obez și avea diabet. Și-a recunoscut singur crimele, polițiștii nu l-au prins niciodată Criminalul fusese încarcerat în 1981 și petrecuse mai mulți ani în spitalul Broadmoore, unde fusese tratat de schizofrenie paranoică. Sentința definitivă pe viață a fost pronunțată abia în 2010.

Sutcliffe s-a căsătorit în 1974, dar a devenit apoi obsedat de prostituate. Era șofer de camion la o firmă din Bradford și niciodată nu a dat de bănuit că e capabil de crime. A început să atace femei la sfârșitul anilor 1960, dar prima crimă cunoscută a avut loc în 1975, când a ucis-o pe Wilma McCann, în vârstă de 28 de ani, o mamă a patru copii din Leeds.

În următorii cinci ani, el a continuat să ucidă femei din Yorkshire și nord-vestul Angliei și, pe măsură ce numărul crimelor sale a crescut, a devenit cunoscut sub numele de Yorkshire Ripper.

Sutcliffe a evitat descoperirea lui timp de ani buni din cauza unei serii de ocazii ratate de polițiști de a-l prinde, dar a mărturisit crimele în 1981, când a fost chemat la o secție de poliție pentru că i se furaseră plăcuțele de la mașină.

Cea mai tânără victimă a lui a fost Jayne MacDonald, 16 ani, din Leeds, pe care a ucis-o pe 26 iunie 1977. Cea mai în vârstă a fost Emily Jackson, 42 de ani, din Morley, Leeds, ucisă pe 20 ianuarie 1976.