Un crater imens cu diametrul de aproximativ 25 de metri și o adâncime estimată la 200 de metri a apărut din senin în apropierea orașului Tierra Amarilla, situat la aproximativ 665 km nord de capitala statului Chile.

Presa chiliană a prezentat imagini de sus cu craterul apărut în provincia Copiapo, pe un teren exploatat de compania minieră canadiană Lundin Mining, informează publicația britanică The Guardian.

Serviciul național de geologie și minerit, Sernageomin, a aflat sâmbătă de apariția craterului și a trimis personal specializat în zonă, a declarat directorul agenției, David Montenegro.

„Are o adâncime considerabilă, de aproximativ 200 de metri… Nu am detectat niciun material acolo jos, dar am văzut multă apă”, a spus Montenegro.

Sernageomin a anunțat că mai multe zone de la intrarea în șantierul de lucru al minei Alcaparrosa, situată în apropierea craterului, au fost închise. Un comunicat al companiei Lundin Mining a precizat că nicio persoană nu a fost pusă în pericol, iar craterul a „rămas stabil” din momentul în care a fost depistat.

„Când a fost depistat zona a fost imediat izolată și autoritățile au fost informate. Nu a existat niciun impact asupra personalului, echipamentului sau infrastructurii”, se arată în comunicat.

Compania Lundin Mining a anunțat că a început o analiză tehnică pentru a afla ce a determinat apariția acestui crater imens.