Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu.

„Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo, și reprezintă din cauza degradării un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției. Lucrările vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuție a acestora va fi de 8 luni. Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului, respectiv forajele care au necesitat golirea lacului”, precizează primarul general al Capitalei.

Tot joi, Nicușor Dan a anunțat că a semnat autorizația pentru restaurarea Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei, clădire monument istoric, construită în 1835.

„E unul dintre palatele-simbol ale Bucureștiului, ridicat de Barbu Știrbei înainte de a ajunge domnitor al Țării Românești și folosit în timpul domniei drept reședință de protocol. Proprietarul privat al clădirii o va renova pe cheltuiala proprie, urmând să păstreze toate elementele arhitecturale, dar și să reconstruiască corpul dispărut al fostei remize de trăsuri. Este pentru prima oară după 1989 când o clădire de patrimoniu care a fost demolată va fi reconstruită. Precizez că nu va fi permisă nicio altă construcție modernă, care să afecteze din punct de vedere urbanistic palatul și zona adiacentă”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Foto: Facebook / Nicușor Dan