O mănăstire bizantină veche de 1.500 de ani a fost descoperită în Israel, după ce o parte din ruine au fost avariate accidental în timpul unui exercițiu militar, informează Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA).

Secțiuni din acea mănăstire bizantină fuseseră deja descoperite în 2002, în apropiere de orașul Shoham din centrul Israelului, însă ele au fost acoperite din nou cu pământ pentru a proteja situl arheologic.

Două clădiri au fost dezgropate, din care una conținea o biserică a cărei podea este acoperită cu un mozaic, un hol de intrare, un dormitor comun și un cimitir subteran. Cealaltă clădire include o bucătărie, o sală de mese și spații de cazare pentru pelerini.

Foto: Facebook / Israel Antiquities Authority

Părți din mănăstire au fost avariate accidental în timpul unui exercițiu militar, fapt care i-a determinat pe arheologi să își reia activitatea în acest sit.

Arheologii din Israel au presupus că structura descoperită era o fostă mănăstire deoarece la fața locului au fost descoperite scheletele mai multor femei, despre care se crede că ar fi aparținut unor călugărițe.

Foto: Facebook / Israel Antiquities Authority