Pentru primii coloniști olandezi care au pornit la drum spre est de Cape Town, această zonă fertilă a Capului de Vest, scăldată de apele Oceanului Indian și binecuvântată cu o climă blândă, mediteraneeană, a părut să semene cu biblica Grădină a Edenului.

Numele a rămas, astfel că regiunea este acum una dintre destinațiile cele mai căutate din Africa de Sud. Întinzându-se de la golful Mossel până la râul Storms, Traseul Grădinilor trece prin apropierea unor golfuri mici și ascunse și a plajelor nesfârșite care sunt legate de o diversitate de lacuri, râuri și zone mlăștinoase.

Pe continent, Traseul Grădinilor duce spre păduri impresionante și rezervații naturale străjuite de munții Outeniqua și Tsitsikamma. Georgetown conferă o notă de eleganță traseului și reprezintă o bază excelentă pentru explorări. Ceva mai departe, vă puteți cufunda în liniștea naturii virgine la Wilderness și Knysna, unde marea inundă laguna aflată la gura de vărsare a fluviului.

Aici, la mijlocul drumului, pătrundeți în pădurea Knysna, cea mai întinsă din Africa de Sud, cu specii precum giganticul arbore cu lemn galben, arinul alb și numeroase ferigi și flori de câmp. Faceți un ocol pentru a vizita Parcul Național Tsitsikamma, unde râul Storms a săpat un canion adânc în zona în care se varsă tumultos în ocean. Puține călătorii se pot încheia atât de spectaculos.

Perioadă optimă este din noiembrie până în februarie, perioada de vară în emisfera sudică. În decembrie, zona este plină de sud-africani aflați în vacanță.

Puteți parcurge traseul de 370 km într-o zi, dar majoritatea călătorilor preferă să se oprească o zi sau două pe drum.

Nu uitați să gustați o delicatesă locală, snoek, pește înrudit cu macroul. Acet pește fript pe braai (grătar) are un gust delicios.

ATRACȚII

Faceți o plimbare prin Parcul Național Wilderness, una dintre zonele cele mai liniștite și bogate în faună.

Urmăriți balenele și delfinii. Aceste creaturi minunate pot fi văzute din anumite puncte situate de-a lngul Traseului Grădinilor.

Vizitați Parcul Național Tsitsikamma, care adăpostește cea mai mare rezervație marină din Africa. Include și păduri bogate, unde trăiesc numeroase specii de păsări.

Profitați de ocaziile ce vi se oferă pentru excursii și pentru aproape orice gen de activitate sau sport nautic.