O călătorie unică, un vis cu animale, cascade, deșerturi și o uriașă diversitate culturală.

Taxiuri circulă pe străzile aglomerate din Cairo, Egipt, însoțite de o hărmălaie de claxoane, în vreme ce bărbați purtând galabayya (robe lungi), stau și beau cafea și folosesc în comun shisha (un fel de narghilele). De acolo luați avionul spre Nairobi, Kenya, întrucât deplasarea prin Sudan și Ethiopia, țări măcinate de lupte interne, este primejdioasă. În Tanzania, șoseaua trece prin preajma parcurilor de vânătoare unde, aduse de adierea caldă a după-amiezelor, se poate auzi nechezatul zebrelor.

Bat din copite și ridică praful așteptând să coboare în vale, până la fluviul în apropierea căruia se află tabăra de safari, iar noaptea tropăie elefanții în căutarea păstăilor de acacia, în zori adăpându-se din bălțile aflate în apropiere. Pe lacul Malawi, din Valea Marelui Rift, vulturii-pescar își înșfacă prada din apele limpezi.

La crepuscul, apele lacului reflectă culorile apusului, iar corul păsărilor face loc operei nocturne a insectelor. Ceața umedă ce se înalță din defileul fluviului Zambezi acoperă cascada Victoria – numită de localnici Mosi-a-tunya („fumul care tună”).

Tufișurile și copacii fac loc desișurilor din zonele stâncoase și unei adevărate mări de dune în Deșertul Namib, unde poate fi văzută câte o antilopă africană sau un oryx căutând apă. În ultima parte a călătoriei, veți putea zări balene și delfini de-a lungul coastei Capului și Table Mountain dominând destinația finală – Cape Town, Africa de Sud.

Perioadă optimă este din octombrie până în aprilie. Durata călătoriei este si ea impresionată 8.850 km; 5.649 km pe șosea, de la Nairobi la Cape Town. Aveți nevoie de cel puțin șase săptămâni pentru a profita de toate escalele.

Faceți rezervări pentru majoritatea hotelurilor și a activităților, pentru a fi siguri că veți găsi locuri. Verificați care sunt formalitățile de viză în diferite țări aflate de-a lungul acestei rute; multe state impun dovada efectuării unui vaccin contra febrei galbene.

Informații utile

Zboruri zilnice fac legătura între Cairo și Nairobi. De la Nairobi puteți continua cu mașina. Aprilie este cea mai bună lună pentru zboruri cu avioane de mici dimensiuni aflate peste cascada Victoria.

Atracții

Puteți urmări animalele sălbatice direct din cort, într-un adăpost pentru safari în Parcul Național Tarangire din Tanzania. Parcul este renumit pentru elefanți, care pot fi văzuți în turme de peste 200 de exemplare.

Faceți plimbări cu caiacul în Parcul Național Malawi, loc inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, și poposiți pe Insula Mumbo.

Zburați cu un avion ultraușor deasupra cascadei Victoria.

Navigați prin lagunele și canalele bogate în faună din delta Okavango, Botswana, înaintând într-o mokoro (canoe cioplită din trunchi de copac).

Puteți urmări animale sălbatice adăpându-se la gropa Namutoni din Etosha Pan, Namibia.