6. Hamburg, Germania

Cel mai mare port din Germania, este un loc de întâlnire a clasicismului și a modernismului. De multe ori numit City of Bridges, Hamburg este practic înconjurat de apă. Râurile Alster și Elba formează coloana vertebrală a acestei rețele de apă. Punțile oferă o priveliște unică  orașului. După ce ai vizitat clădirile clasice, peisajele luxuriante și portul ocupat, te poți distra la cumpărături.

7. St. Petersburg, Rusia

Al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt-Petersburg este casa celui mai complex canal care leagă Marea Baltică și râul Neva. Navigând în jos pe canale te poți bucura de marile vile vechi, palate, biserici și muzee de-a lungul apei. O călătorie aici îți va face cunoștință cu stilul de viață al aristocrației rusești din epocă trecută. Orașul găzduiește Festivalul Nopților Albe în fiecare vară, care este un eveniment de muzică și de cumpărături.

8. Alappuzha, India

Cunoscut sub numele de Veneția din Orient, Alappuzha este un oraș în Kerala, un stat în sudul Indiei. Situat  în apropiere de Marea Arabiei, orașul este faimos pentru canalele sale, construite inițial pentru a transporta nucă de cocos. Canalele sunt legate de bălți curate, unde mii de localnici închiriază bărci. Poți lua una și poți explora frumusețea pitorească și cultura locală. Lipsit de orice larmă a vieții urbane, este un loc perfect pentru a te bucura de o zi liniștită.

9 Birmingham, Anglia

Nașterea canalelor din acest oraș britanic a fost pur din motive industriale. Ele au fost inițial construite pentru a transporta bunuri în jurul orașului și în diverse alte orașe în timpul revoluției industriale. Acum, turiștii sunt atrași de aceste căi navigabile. Se spune că  Birmingham are mai multe canale decât  Veneția. Călătoriile cu barca de-a lungul acestor canale oferă o priveliște idilică  a clădirilor.

10. Suzhou, China

Acest oraș istoric este, de asemenea, renumit pentru rețeaua sa de ape și arhitectura chineză. Grădinile clasice din oraș, multe dintre care sunt printre siturile patrimoniului mondial UNESCO și orașele de apă sunt de-a dreptul uimitoare.

11. Amsterdam, Olanda

Adesea numit Veneția Nordului, Amsterdam, capitala Olandei, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Amsterdam are mai multe canale decât cele de la Veneția, și mai mult de o mie de poduri pe care le conectează. Cele patru canale majore care formează venele pivot ale rețelei de canale sunt Bloog, Keizergracht, Prinsengracht și Herengracht. În 2009, inelul central de canale de la Amsterdam a fost introdus în lista siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO.

12 Veneția, Italia

Bineînțeles când ne gândim la canale și orașe, primul loc care nevine în minte este, cu siguranță, orașul pitoresc din Veneția. Separat printr-un șir de canale și îmbinat de un număr de poduri de picior, acest oraș este cunoscut pentru cafenelele sale, plimbările cu gondola și o prezență constantă de dragoste în aer!