Poate una dintre cele mai interesante experiențe pe care le puteți trăi este o croazieră pe mare. Văpropunem 10 variante pe care le puteți încerca. Puteți să petreceți câteva ore sau săptămâni pe mare și bucurați-vă de această experiență

  1. Nova Scoția și corăbiile din Labrador, Canada

Pentru călătorii de până la o săptămână, starea euforică pe care v-o produce vântul suflând în velele vaporului vă va face cunoștință cu tradițiile navigatorilor din estul Canadei. Pe astfel de vapoare vă puteți înscrie ca ajutor de echipaj. Pe drum, vapoarele acostează în porturi izolate, unde vă puteți plimba cu caiacul, puteți culege afine sălbatice sau face drumeții.

De știut Puteți naviga din iunie în septembrie. Vasele sunt disponibile pe perioade între 4-7 zile.

  1. Croazieră cu o navă cu pânze, Caraibe

În această croazieră în Caraibe, veți simți vântul în păr, soarele arzându-vă fața și puntea din tec sub picioare. Acestea ambarcațiuni sunt suficient de spațioase pentru o călătorie confortabilă și destul de înguste pentru a pătrunde în golfulețe pustii. Dacă la bord relaxarea și sporturile nautice sunt la ordinea zilei, pe țărm aventura primează, organizându-se excursii off-road în junglă și alte activități pe uscat.

De știut Croazierele au loc din noiembrie în iunie.

  1. Croaziera piraților, Insula Grand Cayman

Această croazieră în Caraibe, pentru copii mari și mici, are loc la bordul unei replici a unui galion spaniol de secol XVII – dotat cu tunuri, pasarele și având un echipaj priceput să lupte cu sabia.

De știut Crozierele se organizează din noiembrie în iunie.

  1. Star Clipper spre Polinezia Franceză

Mulți visează să navigheze între insulele paradisiace. Această croazieră, cu plecarea din Tahiti, durează șapte zile și cuprinde Huahine, Bora-Bora, Moreea și alte insule polineziene. Ambarcațiunile combină avantajele unui vas de croazieră modern cu pitorescu unei corăbii tradiționale.

De știut Zburați spre Tahiti din Australia.

  1. Croazieră cu jonca, Marea Andaman, Thailanda

Păsări marine rare, plaje romantice și faimoase stalactite din calcar sunt doar câteva dintre atracțiile Parcului Marin Andaman și a celor 3.500 de insule, de care vă puteți bucura într-o croazieră de șase zile, între Krabi și Phuket. Aceasta nu este o călătorie luxoasă; dușurile și toaletele sunt la comun.

De știut Croazierele sunt organizate în ambele direcții, din octombrie în aprilie.

  1. Golful Ha Long, Vietnam

Golful Ha Long, sau Golful Dragonului Descendent, în nord-estul Vietnamului, are nu mai puțin de 3.000 de aflorimente și insule calcaroase, cu forme ciudate și acoperite cu sătucuri și plaje nisipoase pustii. Primăvara și la început de vară, apa este liniștită și limpede. Acest sit din Patrimoniul Mondial UNESCO poate fi cel mai bine explorat într-o croazieră cu jonca.

De știut Croazierele sunt organizate din noiembrie în aprilie.

  1. Insulele Seychelles

Închiriați un iaht și explorați insulele Seychelles, cu ape limpezi și recife de corali. Puteți angaja un căpitan și un echipaj, pentru a se ocupa de treburile dificile, deși marinarii experimentați și curajoși pot naviga singuri. Itinerarele obișnuite în jurul insulelor vă vor ocupa între șapte și opt zile, în funcție de vânt.

De știut Bărcile se închiriază din Victoria, pe Mahé, sau din Baie Sainte Anne, pe Pralin.

  1. Croazieră pe dhow, strâmtoarea Hormuz, Oman

Peninsula Musandam, în extremitatea nordică a Omanului, ajunge până în strâmtoarea Hormuz, la intrarea în Golful Persic. Munții se ridică direct din mare, creând golfulețe asemănătoare fiordurilor norvegiene, presărate cu sate la care se ajune doar cu barca. Faceți o călătorie de-a lungul acestei coaste spectaculoase cu un dhow – o barcă tradițională, îngustă, din lemn – și veți putea înota sau veți putea face scufundări de pe barcă în apele bogate în viețuitoare marine.

De știut Croazierele se organizează din octombrie în aprilie.

  1. Insula Lamu, Kenya

Insula tropicală Lamu este situată în largul coastelor Kenyei, la sud de ecuator. Clădirile sale istorice reflectă importanța insulei ca port folosit de negustorii și exploratorii africani, arabi și europeni. Mai multe croaziere cu dhow-uri vă permit să explorați arhipelagul din jur, cu satele lui izolate și ruinele sale antice. Încercați o călătorie de trei ore spre insula Manda, sau o croazieră de tip „Lună plină”, având o cină cu homar inclusă în preț. Pe unele vase pescărești puteți găti ceea ce pescuiți.

De știut Croazierele se organizează din decembrie în aprilie.

  1. Croazieră în insula Évia, Grecia

Despărțită de continent de doar 40 de metri de întindere de apă, în unele locuri, Évia este a doua insulă ca mărime din Grecia. Coasta neregulată, cu plaje largi și stânci abrupte, face loc munților adăpostind sate și mânăstiri. Navigând de-a lungul coastei într-un caiac (barcă pescărească din lemn), vă puteți bucura de golfulețele și plajele izolate și de insula Petali, proprietate privată, și veți putea vizita și insula principală. Călătoriți cu un grup de șase-opt prieteni; la închirierea unei bărci, vi se oferă și un căpitan și echipaj.

De știut Mergeți din mai în octombrie; la sfârșitul verii, vântul e mai puternic.