Ghidul Michelin se extinde și în Canada. Începând din toamna anului 2022, în celebrul catalog gastronomic francez vor și înscrise și o selecție de restaurante din Toronto.

„Extinderea noastră la Toronto reprezintă cea de-a cincea destinație a Ghidului Michelin în America de Nord după New York, Washington, Chicago și California”, a anunțat Michelin.

Procesul de selecție al metropolei canadiene a debutat în urmă cu patru ani, a precizat Ghidul Michelin, care descrie Toronto drept un oraș cu restaurante internaționale, cafenele fermecătoare și experiențe culinare de cea mai bună calitate.

Inspectori anonimi din partea ghidului Michelin au început deja să viziteze și să evalueze restaurante din orașul canadian, urmând să descopere în următoarele luni cele mai bune adrese din Toronto, relatează Agerpres.

Selecția restaurantelor incluse va fi dezvăluită în această toamnă, potrivit Michelin, care și-a anunțat sosirea în Canada alături de reprezentanți ai Destination Toronto, o organizație consacrată turismului.

„(Toronto) este un oraș unde doresc să se stabilească cei mai buni chefi emergenți care doresc să-și dezvolte talentul culinar, inspirându-se din produse locale și unice din Ontario”, a afirmat Ghidul Michelin într-un comunicat.