Restaurantul cu specific românesc Ibrik Kitchen a fost inclus de revista mondenă Vogue în clasamentul celor mai bune 5 restaurante ale momentului din capitala Franței.

Alături de restaurante franțuzești precum Le Chardenoux sau Vivant 2, jurnaliștii de la Vogue, recomandă parisienilor și turiștilor să încerce o cină sau un prânz la Ibrik Kitchen un restaurant condus de doi bucătari șefi români.

„Recent deschis pe rue de Mulhouse din Paris, Ibrik Kitchen, pune la dispoziția clienților întreaga savoare a bucătăriei balcanice. Cu chefii Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malisevschi la conducerea bucătăriei, aici puteți servi gulaș de pui sau vită, foi de varză murată umplute cu carne tocată de porc și orez asortate cu mămăligă (n.r. sarmale), bœuf à la roumaine et à la truffe noire (n.r. tocăniță de vită cu ciuperci), păstrăv de Carpați cu piure de topinambur … Exotic și foarte reușit.” sunt cuvintele prin care redactorii de la Vogue descriu restaurantul românesc.

Cine sunt protagoniștii?

Bogdan Alexandrescu este absolvent al prestigioasei l’École Pratique des Hautes Études du Goût – Le Cordon Bleu din Paris dar și finalist al primului sezon „Masterchef”, fiind cunoscut publicului din România și sub denumirea de Dexter.

Tot la Le Cordon Bleu din Paris a studiat și Ovidiu Malișevschi, pentru ca ulterior să realizeze un stagiu cu renumitul bucătar șef Frederic Simonin. De asemenea, acesta a lucrat timp de peste un an în restaurantul La Dame de Pic, ce aparține bucătarului șef Anne-Sophie Pic – a patra femeie-Chef din lume care a câștigat 3 stele Michelin cu restaurantul Maison Pic. În România, Ovidiu a participat la emisiunea culinară „Chefi la Cuțite”.

Echipa este completată de Ecaterina Paraschiv, antreprenoare româncă stabilită la Paris, care, din pasiune pentru cafeaua turcească, la finalul anului 2016 a deschis Ibrik Cafe, o cafenea cu specific balcanic și oriental ce avea să stea la baza lansării actualului restaurant.

Inaugurat la începutul lunii decembrie 2018 la numărul 9 de pe Rue de Mulhouse din Paris, Ibirk Kitchen îmbină modernul cu tradiționalul atât în ce privește preparatele culinare cât și în ce privește decorul; masca maramureșeană, ceramica de Horezu și covorul cu țăsătură de lână regăsindu-se în ambientul restaurantului. De altfel, alături de cei de la Vogue și editorii de la edițiile locale ale Le Figaro și L’Express au rămas profund impresionați de gastronomia românească, cei din urmă recomandând cititorilor și alte preparate precum micii, zacusca sau papanașii.

Surse:
www.vogue.fr 
lepetitjournal.com
Sursa photo: www.de-corina.ro