Breanna Wilson, o jurnalistă din Los Angeles, îi îndeamnă pe cititorii revistei Forbes să viziteze România, ţară pe care o consideră pe nedrept trecută cu vederea de unii turişti, deşi ar trebui să fie inclusă în topul destinaţiilor care „trebuie văzute“.

Încă din titlul articolului publicat de Breanna Wilson, „Mergi să cunoşti România: Ţara din estul Europei care te va lăsa fără suflare“, se deduce aprecierea pe care o are jurnalista pentru România.
Jurnalista consideră că România este „unul din acele locuri care sunt adesea trecute cu vederea, un loc care nu este clasat în topul «trebuie vizitat», dar care ar trebui“.
Astfel, în articolul publicat în revista Forbes, jurnalista oferă argumentele pentru care România ar trebui să fie vizitată şi prezintă locurile care au impresionat-o cel mai mult.
„România este frumoasă. Şi atunci când părăseşti aglomerata capitală a ţării, Bucureşti, ei bine, atunci încep lucrurile frumoase. De la una dintre cele mai frumoase zone muntoase din lume, Munţii Carpaţi, la mănăstirile pictate frumos şi la unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume – Transfăgărăşan -, peisajul rural oferit de România este cel de care te poţi bucura din plin dacă ajungi acolo“, scrie ea.
Jurnalista continuă cu recomandări de locuri pe care cei care vizitează România trebuie să le vadă:

Traseul prin Munţii Carpaţi şi Parcul Naţional Călimani spre cei 12 Apostoli

Folosind Vatra Dornei ca punct de pornire, Wilson le recomandă turiştilor să nu rateze şansa de a explora Munţii Călimani, „cel mai mare complex vulcanic din lanţul Carpatic, o zonă montană incredibil de frumoasă“. La poalele munţilor găsiţi o piscină termală şi izvoare minerale, iar munţii sunt populaţi de urşi bruni, vulpi, râşi şi capre negre.
Wilson îndeamnă şi la vizitarea rezervaţiei 12 Apostoli. Dacă vara, cu zile mai lungi şi vreme mai plăcută, este un moment minunat pentru a face o excursie pe jos pentru a vedea Apostolii, toamna este sezonul când zona arată cel mai drăguţ. Ajungerea la cei 12 Apostoli implică urmărirea traseului roşu din Neagra Şarului, care ar trebui să vă ia dus-întors în jurul a patru ore.
Munţii Călimani FOTO wikipedia

„Castele, mânăstiri şi cel mai tare drum din lume“

Dacă tot vă aflaţi deja în Vatra Dornei, continuaţi să vizitaţi două dintre cele mai renumite lăcaşe de cult din România – Mânăstirea Putna şi Mânăstirea Voroneţ.
Mânăstirea Putna este uimitoare şi este cunoscută pentru puterile pe care le are. Putna este prima mănăstire înfiinţată de Ştefan cel Mare, pe care jurnalista îl descrie drept „una dintre cele mai faimoase personalităţi ale Moldovei, un nume pe care îl veţi auzi de mai multe ori în timpul aventurilor româneşti“.
După Mânăstirea Putna, îndreptaţi-vă către o altă mare faptă a lui Ştefan cel Mare şi, probabil, cea mai faimoasă mânăstire din România, Mânăstirea Voroneţ, sfătuieşte Wilson.
Considerată Capela Sixtină a României, Mânăstirea medievală Voroneţ, cu fresce de la podea la tavan, atât în interior, cât şi în exterior, este una dintre cele mai bine conservate Biserici Ortodoxe Române. Face parte, de asemenea, din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Mânăstirea Voroneţ 
Mai departe, veţi dori să vă deplasaţi spre Transilvania, iar Castelul Bran este cel mai renumit din zonă, un castel din secolul al XV-lea transformat din sanatoriu într-un frumos hotel cu şase camere. Alte castele pe care le puteţi vedea sunt Castelul Peleş şi Castelul Cantacuzino..
Planificaţi-vă ziua potrivită şi puteţi lua prânzul pe terasa de la Castelul Cantacuzino, o fostă casă de vânătoare transformată în muzeu şi galerie de artă, care se află pe un deal înalt, cu vedere spre vale, de partea cealaltă aflându-se Munţii Bucegi. Acesta este motivul pentru care acest loc este preferat de bucureşteni în timpul iernii – munţii sunt pur şi simplu uluitori.
„Dar nu doar mănăstirile şi castelele merită a fi văzute. Drumurile care vă conduc prin România sunt la fel de incredibile. Întrebaţi-l pe Jeremy Clarkson de la Top Gear, care susţine că a găsit «cel mai bun drum rutier din lume» în mijlocul României“, spune ea. Este vorba de Transfăgărăşan.
Este la patru ore distanţă de Castelul Cantacuzino şi este închis de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul lunii iunie din cauza zăpezii. În plus, Transfăgărăşanul vă conduce la un alt renumit castel, Poenari.

Transfăgărăşan