Patru fotografii care îl înfăţişează pe scriitorul şi aviatorul Antoine de Saint-Exupéry, realizate probabil cu foarte puţin timp înainte de accidentul de avion în care şi-a pierdut viaţa, produs în iulie 1944, au fost descoperite recent în Franţa, informează independent.co.uk.

Cele patru fotografii, făcute de unul dintre colegii lui Saint-Exupéry din forţele aeriene franceze, au fost realizate probabil la baza aeriană din Corsica, cu puţin timp înainte de ultimul zbor al celebrului scriitor, în iulie 1944.

Într-una dintre ele apare un bărbat de vârstă mijlocie care stă la o masă şi fumează o ţigară. O alta îl prezintă pe un bărbat care poartă ochelari de soare şi o vestă de salvare, stând în picioare lângă un Jeep.

Fotografiile, păstrate timp de aproape 70 de ani într-o cutie de carton de familia unui alt aviator francez, Raymond Duriez, au fost donate Muzeului Aviaţiei din oraşul Angers (Franţa). Figura celebrului scriitor a fost identificată de nepoata acestuia, Monique Catta.

François Blondeau, preşedintele asociaţiei care conduce muzeul, a declarat că aceste fotografii sunt ulterioare celor “realizate în Corsica de fotograful John Phillips, în mai 1944”, considerate până de curând a fi ultimele imagini ale scriitorului Antoine de Saint-Exupéry.

Pe 31 iulie 1944, scriitorul şi pilotul francez Antoine de Saint-Exupéry, un pionier al zborurilor poştale în Africa şi America Latină, a decolat din Corsica pentru un zbor de recunoaştere, din care nu s-a mai întors. Epava unui avion despre care se crede că ar fi fost pilotat de Saint-Exupéry a fost descoperită în urmă cu câţiva ani în apele din apropiere de oraşul Toulon. O brăţară din argint pe care era gravat numele scriitorului a fost descoperită de un pescar în 1998.