Un loc plin de tihnă, unde verdeaţa brazilor se asortează cu albastrul unui lac, Poiana Mărului este alintată de mulţi “Mica Elveţie” din Banat. La început, acolo a fost doar o casă de pădurar. Mai târziu au apărut locuinţele unor vânători şi pescari, iar în zilele noastre şi case de vacanţă. Oamenii şi locurile au păstrat liniştea de la începuturi, aşa că măcar o dată în viaţă trebuie să ajungeţi acolo.

Plecăm spre perla din inima Munţilor Ţarcu: Poiana Mărului. Ne întâmpină un indicator ruginit, martor al transfomării acestui loc de basm într-o staţiune turistică. Suntem la 150 de kilometri de Timişoara şi la o azvârlitură de băţ de Parcul Naţional Retezat.

Se spune că aerul de aici de la Poiana Mărului este cel mai curat din Europa. Într-adevăr, când tragi aer în piept simţi cum te umpli de energie.

Peisajele de tablou îi fac pe turiştii din toată ţara să bată sute de kilometri până la Poiana Mărului.

Priveliştea de pe pontonul de pe marginea lacului Poiana Mărului este absolut superbă. Şi este imposibil să nu o imortalizezi în fotografii.

Oamenii locului sunt la fel de încântători ca peisajele de la Poiana Mărului. Aici găsim 11 pensiuni, conform unui site de turism.

O cameră nu costă mai mult de 150 de lei, iar turiştii au la dispoziţie piscine, terenuri de sport şi, bineînţeles, mâncare tradiţională din cele mai sănătoase ingrediente. Pentru un prânz pe săturate, cu tot felul de bunătăţi făcute în casă, gazdele cer între 30 şi 50 de lei.

Cine vrea să fie mai aproape de natură poate să îşi monteze cortul la marginea pădurii sau aproape de lac. Păsările sau susurul apei vă conduc spre cel mai bun somn de vacanţă, promit localnicii.