Intercontinental nu e doar un alt hotel al Bucureștiului, ci primul de 5 stele din Capitală. Povestea sa fascinează nu doar prin extravaganță, ci și prin întâmplările ciudate care s-au petrecut aici, de-a lungul vremii.

Intercontinentalul este una dintre cele mai înalte cladiri din Bucuresti avand o înaltime de 87 de metri. Constructia acestei cladiri a durat doar 3 ani respectiv din 1967 pana in 1970. Desi a fost terminat in 1970 Intercontinentalul a fost deschis abia pe 23 mai 1971.

Pe vremea aceea era singurul hotel de 5 stele din Bucuresti,acest lucru se remarca si prin faptul ca in hotel au aparut primele servicii din Romania de tip room-service sau bufet suedez.DSCN5048DSCN5050DSCN5049DSCN5052

Pe de alta parte bucatarii hotelului erau cei mai buni bucatari romani care castigau competitii internationale de gastronomie.

Intercontinentalul are 24 de etaje avand 257 de camere decorate in stil clasic cu infuente moderne si dotari de ultima ora, un apartament presidential cu o suprafata de 240mp si o vedere impresionanta asupra Bucurestiului, mobilat cu piese din lemn de nuc alb poleite cu aur si iluminat cu obiecte de o calitate superioara fabricate in Italia din renumita sticla de Murano si un club de sanatate situat la etajul 22 avand vedere spre plin centru bucurestean cu piscina interioara incalzita, sauna, baie de aburi si sala de fitness

Reputatia hotelului va fi greu de egalat datorita serviciilor ireprosabile pe care le ofera in mod continuu si pe care le imbuntateste ori de cate ori este posibil.

De-a lungul timpului Intercontinentalul a fost și gazda unor întâmplări tragice. Mai mulți oameni au ales să-și pună capăt zilelor aruncându-se după această clădire aflată chiar în centrul orașului, înspăimântându-i pe trecători.