Zilele trecute a circulat o știre potrivit căreia un bărbat din Craiova a scos la vânzare, pe un grup de Facebook cu anunțuri gratuite, un tun despre care spune că este din Al Doilea Război Mondial.

Anunțul suna „Tun cu ghiulele din al 2’lea război mondial 3000 Euro cu transport“, la care au fost adăugate mai multe fotografii, postat pe grupul Anunțuri Gratuite Craiova.

Dincolo de curiozitate intervine și absurdul situației. În primul rând vânzarea armelor și munițiilor în România se desfășoară într-un cadru special. E nevoie de permis de port armă pentru cei care vor să cumpere armanent de foc, dar totuși un tun nu este o orice armă, fie el și nefuncțional. În altă oridine de idei un tun din al Doilea Război Mondial poate fi considerat un obiect de patrimoniu. De asemenea comercializarea acestui tip obiect de patrimoniu se face respecând anumite reguli

Reacțiile utilizatorilor

Utilizatorii grupului s-au amuzat teribil și au postat comentarii care mai de care mai haioase. „Dai la schimb? Puțin folosit in irak”, l-a întrebat cineva, iar vânzătorul i-a răspuns: „al meu are cauciucuri noi”.

Schimbi cu mitraliera? Bineînțeles diferența de la mine 3kg de coca”, a fost propunerea glumeață a altui utilizator.

S-u făcut multe glume, dar au fost și persoane care l-au avertizat pe vânzător că ar putea avea probleme cu poliția.

la 24 de ore după postare, craioveanul a revenit cu un update și a spus că tunul a fost vândut.