Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Pierdut în Nepal & Ladakh. Jurnal de călătorie”, de Cătălin Vrabie, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Turism Istoric. Detalii, aici.

Prefață: „Pierdut a fost și regăsit! De fiecare dată. Un nou volum de călătorii, semnat Cătălin Vrabie, în lumi ce-mi par la capătul lumii sau chiar din altă lume. Credincios rucsacului său, ce l-a însoțit pe culmile Elbrusului, în Munții Caucaz și pierdut, apoi, prin Rusia, a colindat crestele Alpilor și văile Californiei… Mont Blanc, Matterhorn, Dolomiți, El Capitan și alte provocări de genul ăsta din lumea largă…

Deosebit de frumoasă, ca să-l parafrazez pe autor. Am aflat din paginile cărților anterioare cum s-a pierdut prin India și Iran, țări puțin cunoscute, cel puțin locuitorilor de la poale de Carpați. Într-un limbaj deseori frust, domn profesor Vrabie ne comunică detalii extrem de interesante, fapte de viață absolut de necrezut pentru civilizația europeană. Șocul Orientului începe din Turcia cu forfota sa inepuizabilă, dar, cu răbdare, treci… aeroportul și te trezești în alt avion ș.a.m.d. până ajungi la destinație. De astă dată la Kathmandu, după o escală în toridul Sharjah din Golful Persic unde era ținta privirilor fiind cam singurul european prin zonă! La cei peste 190 de centimetri ai săi, greu de pitit printre ceilalți semeni.

Cu o bună capacitate de comunicare, încă de la primul pas în Nepal se pierde pe la diverse adrese a noilor săi prieteni pasageri, făcând ca voiajul să fie mai plăcut și plin de tot soiul de surprize. Ne sunt strecurate permanent informații din toate domeniile de activitate a nepalezilor, mai ales din viața lor privată. Remarcă, cu umor, haosul din circulația rutieră, lipsa curentului câte șase ore pe zi, orezul condimentat până la cote lacrimogene, element perpetuu în alimentația cotidiană, cât și ospitalitatea noilor cunoștințe făcute ad-hoc […]”. (prof. Sergiu Găbureac)

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland