Dobrogea, tărâm al bogăției și diversității culturale, rămâne puțin cunoscută publicului larg.Vă invităm să o descoperim împreună joi, 26 octombrie 2017, la un eveniment dedicat patrimoniului și peisajului cultural dobrogean, care va avea loc la Muzeul Naţional Cotroceni, în intervalul 15:30-20:00.

Organizat în cadrul proiectului cultural „Revitalizarea patrimoniului cultural românesc în Dobrogea și Cadrilater”, evenimentul marchează lansarea volumului colectiv „Dobrogea culturală între Constanța și Balcic – Istorie, patrimoniu, peisaj”, realizat de o echipă multidisciplinară de specialiști și voluntari.

Totodată, vom dezbate împreună idei de revitalizare a patrimoniului cultural din Dobrogea și Cadrilater, vom afla poveștile neștiute ale celor doua zone și vom degusta unele dintre cele mai bune vinuri ale podgoriilor dobrogene.

Proiectul „Revitalizarea patrimoniului cultural românesc în Dobrogea si Cadrilater” este implementat de Asociația ARCHÉ, în parteneriat cu Filiala Teritoriala București a Asociației Peisagiștilor din România (AsoP, Filiala Teritorială București – Ilfov), Asociatia-Editura Istoria Artei și Muzeul Naţional Cotroceni.

Proiectul beneficiază de susținerea unor organizații din domeniul culturii, patrimoniului și tineretului – Arhivele Nationale ale Romaniei, Cercetaşii Marini, Muzeul Național Peleș, Tineret în re-Acțiune – Club de jurnalism și implicare civică, precum și al Dianei Slav, ințiatoarea proiectului Constanta Walking Tour / Constanţa La Pas.

Proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și sponsorizat de Alira Vinul. Accesul pentru presă se face de la ora 15.00 pentru masa rotundă şi la ora 18.00 pentru conferinţă. Vă rugăm confirmati prezenţa dumneavoastră la numărul de telefon

021 317 31 06 sau adresa de email relatiipublice@muzeulcotroceni.ro