Aflată la 20 de kilometri de municipiul Târgoviște,din Judetul Dambovita , așezarea interreligioasă de la Vulcana-Băi reprezintă un loc de pelerinaj pentru creștini, evrei și musulmani deopotrivă, dar și un punct turistic de atracție pentru străini.

  • Centrul Inteternational Ecumenic a luat fiinta in ianuarie 1991 , doi ani mai tarziu functionand sub egidia UNESCO-Comisia Nationala a Romaniei.
  • Sediul Centrului International Ecumenic , Str. Armoniei , nr . 20 CENTRUL INTERNATIONAL ECUMENIC nu se doreste a fi un parlament al confesiunilor si nici un comitet de autoritate religioasa, nu si -a propus sa creeze vreo fuziune intre cunoastere , o apropiere, o intelegere care sa determine in final o colaborare vie , dinamica , armonioasa intre etni si confesiunii
! Stiati ca :
  • Noţiunea de ecumenism promovată de acest organism internaţional nu este interpretată “stricto senso”, ci practicată ca o activitate interreligii şi interconfesiuni printr-o colaborare frăţească întru acelaşi Dumnezeu.
  • Centrul International Ecumenic i s-a oferit denumirea de „Micul Ierusalim „ datorita locatie si asezarii sale , regasindu-se si un izvor de apa minerala(apa Ovessa) apa cunoscuta pentru cura interna (indicat pentru afectiuni gastrice) si renale ,cat si pentru cura externa(indicat pentru aparatul locomotor),asemanator celor de la Govora.
  • Sinagoga și moscheea sunt simbolice , dar se pot oficia slujbe, dacă există credincioși care vor să vina să se roage aici. Acum numai la Biserica Ortodoxă se mai oficiază slujbe.Acest organism internaţional constituie un sistem de proiecte ideatice şi pragmatice fiind creat pentru a demonstra că tuturor confesiunilor şi tuturor religiilor le revine un mare rol pentru evitarea integrismului şi fundamentalismului.
Ajugand la o opinie comuna cum ca divinitate este pentru fiecare om idiferent de etnie , credinta de care apartine sau culoarea pielii ,cand in diferite zone au loc conflicte care au la baza si un fond religios .
Încă din primele zile de activitate, CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC şi-a propus să promoveze în mod stăruitor şi convingător idei şi acţiuni practice, concrete, aflate în slujba cunoaşterii, apropierii, înţelegerii şi colaborării între toate confesiunile religioase din ţară şi din străinătate.
În plan ideatic, CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC şi-a propus să contribuie prin întreaga sa activitate la crearea unui climat spiritual ecumenic superior, de dialog, înţelegere, colaborare şi respect reciproc în primul rând între toate cultele din România, între toţi oamenii conştienţi că se închină şi slujesc acelaşi Dumnezeu.
Autor Antonela Irina