În aşteptarea concediului de vară, cei mai mulţi pasionaţi de turism se gândesc deja unde să meargă anul acesta. Pentru nehotărâţi, TripAdvisor a făcut lista celor mai populare destinaţii din lume.

 Se apropie concediul de vară şi majoritatea iubitorilor de călătorii deja se gândesc în ce locuri vor merge anul acesta, dacă nu şi-au făcut deja rezervare. Fie că aleg recomandările prietenilor sau se inspiră din topurile de specialitate, cei mai mulţi aleg să meragă în locuri în care nu au mai fost.Conform TripAdvisor, cele mai populare destinaţii de vacanţă rămân Paris, Londra şi Roma, scrie huffingtonpost.com

Paris, Franţa

Nu e de mirare că Parisul este cunoscut ca fiind cel mai romantic oraş din lume. Nimic nu poate fi mai relaxant pentru un cuplu decât un pahar cu vin, la ceas de seară, pe malul Senei sau o plimbare către Turnul Eiffel şi Arcul de Triumf.

Cea mai puţin costisitoare lună: august.

Londra, Anglia

În Londra istoria se împleteşte de minune cu arta, moda, mâncarea şi buna dispoziţie. Puteţi vizita London Eye, Big Ben, Turnul Londrei sau Palatul Buckingham.

Cea mai puţin costisitoare lună: aprilie

Roma, Italia

Colosseumul Roman sau Fontana di Trevi sunt doar două dintre obiectivele importante care fascinează turiştii ce ajung în Roma. Pe timpul vacanţei puteţi vizita situri istorice uimitoare şi puteţi face cumpărături în pieţele în aer liber.

Cea mai puţin costisitoare lună: august

Bali, Indonezia

Supranumită „Insula zeilor“, Bali este una dintre cele mai populare destinaţii turistice ale lumii. Principalele obiective turistice sunt Templul Tanah Lot, localitatea Seminyak şi muntele Batur.

Cea mai puţin costisitoare lună: aprilie

Creta, Grecia

Creta este cea mai mare insulă din Grecia, având o frumuseţe naturală sălbatică şi mii de ani de cultură, istorie şi o bucătărie rafinată. Principalele obiective sunt Palatul Knossos, Canionul Samaria şi Chania – oraşul vechi şi portul.

Cea mai puţin costisitoare lună: octombrie

Barcelona, ​​Spania

Barcelona este o experienţă în sine. Obiectivele care stârnesc cel mai mare interes turiştilor sunt Sagrada Familia, Aquarium, dealul Montjuic, Muzeul Pablo Picasso şi Catedrala La Seu. Nu plecaţi fără să beţi un pahar de sangria pe o terasă cu vedere stradală, de unde puteţi urmări o adevărată sărbătoare.

Praga, Republica Cehă

Praga este capitala Republicii Cehe. Supranumit „Oraşul de Aur“, Praga este una dintre cele mai vizitate destinaţii din Europa. Aici puteţi vizita Cetatea din Praga, Funicularul Petřín şi grădinile de trandafiri, Podul Carol şi Muzeul Comunismului.

Cea mai ieftină lună: noiembrie

Marrakech, Maroc

Bogat în pieţe, grădini, palate şi moschei, Marrakech este un loc magic, unde poate fi observată uşor moştenirea socială şi culturală a marocanilor. Turiştii pot vizita Bahia, mormintele Saadiene, Palatul Badi şi Gradinile Majorelle.

Cea mai puţin costisitoare lună: iunie

Istanbul, Turcia

Istanbul este plin de bazare, moschei şi băi turceşti, care vă vor ţine ocupaţi întreaga şedere. Puteţi vizita Palatul Topkapî, Muzeul Sfânta Sofia, Moscheea Albastră şi Palatul Scufundat.

New York

O excursie în New York este o experienţă greu de egalat. Principalele obiective care atrag atenţia turiştilor sunt Statuia Libertăţii, simbolul Americii şi una dintre cele mai faimoase locuri din lume, Times Square, Central Park sau faimosul boulevard Broadway.

Cea mai puţin costisitoare lună: august.