În țara noastră, la doar 35 de kilometri de Sibiu, la Porumbacu de Sus, în Valea Zânelor, s-a ridicat mândru un castel de lut, demn de poveștile fraților Grimm.

Proiectul a luat naștere în urmă cu 3 ani, din imaginația unui publicitar, Răzvan Vasile, care și-a dorit să scape de stresul și gălagia din București și să construiască un loc de poveste la poalele munților Făgăraș, pe malul unui râu, înconjurat de vegetație.

“Arhitectura este o combinație între casa piticilor din povestea <<Albă ca Zăpada>> și crestele munților. După ce am schimbat 5 arhitecti, al cincilea a fost cu noroc și a înțeles exact ceea ce îmi doresc”, a declarat proprietarul.

Castelul este structurat pe două nivele, parter și mansardă, are 10 camere, fiecare cu propriul design rustic și 2 turnuri. Acesta este construit doar din materiale naturale, din piatră și beton, lemn, var și lut și a fost construit de meșteri din Maramureș.

Acoperișul este facut din șindrilă de lemn. “S-au folosit 80 de mii de bucati de șindrila si 200 kg de cuie. Totul a fost făcut manual, bucată cu bucată”, ne-a dezvăluit Răzvan Vasile.

Tencuiala castelului este pe baza de var hidraulic, cu proprietăți de calcifiere, var cu care romanii au zidit cetățile.

Turiști din intreaga țară, dar și din întreaga lume vin în Transilvania pentru a vedea cu ochii lor castelul de poveste.

Valea Zânelor este locul în care, timp de câteva ore, respiri aer curat și intri într-o lume de basm, cu zâne și prințese.

În incinta castelului exista si un magazin de suveniruri, cu cadouri personalizate, magneți de frigider, turta dulce, ciocolată caldă și suc de mere care pot fi savurate în locurile special amenajate. Cutiile zânelor așteaptă ca fiecare turist să își pună câte o dorință.

Pentru cateva ore, la castelul din Valea Zânelor poți să redevii copil și să te bucuri de priveliștea de vis.

Articol scris de Giorgiana Croitoru

Articol realizat în cadrul Proiectului Tineri Jurnaliști Online, proiect cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului