De multe ori destinațiile din România sunt ignorate complet de cei care își planifică vacanțele pe motiv că nu găsesc confortul și relaxarea de peste hotare. Nimic mai fals. Am ales să vă prezentăm câteva din cele mai frumoase locuri, de pe la noi pe care le puteți lua în calcul pentru un weekend sau chiar pentru un concediu în toată regula.

Weekend rustic în Transilvania

Vă uitați afară și ați vrea să mergeți undeva, dar parcă nu e suficient de cald pentru mare și pe pârtie zăpada s-a topit. Noi vă propunem să încercați Viscri. Ok, poate e super mediatizat pentru că însuşi prinţul Charles alege să îşi petreacă aici uneori vacanţele în acest sătuc săsesc din Transilvania, care a intrat deja în patrimoniul UNESCO, dar e un loc în care trebuie să ajungi. Vei avea parte de zile relaxate, de peisaje fabuloase şi de un festin pe cinste. Noi vă propunem să vă uitați la ofertele celor de la Viscri125, poate este ceva de luat în calcul pentru voi!

Clipboard01

 Weekend linistit într-o casă din viitor

Propunerea sună atât de american way și totuși nu departe de Capitală, într-o oază de linişte găsim una dintre cele mai frumoase şi mai premiate proiecte de arhitectură din România: pensiunea Atra Doftana de pe malul Lacului Paltinu din Valea Doftanei, Prahova. Aceasta are un design avangardist şi în camerele cu vedere care cu siguranță de va încărca cu energie pozitivă. Aici te poţi relaxa în compania unei cărţi bune (şi a iubitului tău) un întreg weekend. Pentru pasionații de mountain bike, caiac-canoe sau pescuit sportiv există posibilități de distracție.

6 i1

Un weekend plin de acţiune

Dacă  esti genul care preferă un weekend aventuros, încearcă Arsenal Park Orăştie: un complex turistic construit pe o fostă bază militară. Aici poţi dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în camere simple de Ofiţer sau în Apartamente Colonel şi în Vile General. Ansamblul are 88 de hectare în care poţi să fii soldat pentru un weekend, să încerci paintball, tir cu arcul, călătorii pe tancuri cu şenile, trasee de enduro. Dacă oboseala vă cuprinde, vă puteţi relaxa la centrul Spa al complexului şi, evident, nu puteţi rata cina la popotă.

arsenal-park-orastie-6494-l

Liniște și relaxare

Ați vrea așa pe o insulă exotică doar să vă liniștiți? Drumul până pe insulă și toate celelalte pregătirio vă dau deja bătai de cap, încercați o destinație la 40 de kilometri distanţă de Bucureşti, spre Giurgiu, unde puteţi evada câteva zile din oraşul aglomerat pe Domeniul Greaca. Ce puteți să găsiți aici: preparate culinare absolut delicioase, vinuri aromate, servicii Spa şi un peisaj care te îmbie instant la relaxare. De asemenea se fac și plimbări pe Dunăre cu vaporaşul.

Domeniul Greaca - Complex hotel restaurant judetul Giurgiu

Bucătărie franțuzească la malul mării

Clos de Colombes este un loc aparte foarte aproape de plajele de la Marea Neagră, dar în acelasi timp departe de aglomeraţia caracteristica staţiunilor. Găseşti această proprietate înainte de intrarea în Olimp. Pensiunea are patru camere cu denumiri ca de arome proaspete de vinuri, un restaurant cu bunătăţi franţuzeşti şi vinuri produse din strugurii din podgoria proprie.

03