Centrul Istoric din București, kilometrul 0 al distracției, este o afacere de sute de milioane de euro pe an. La această sumă contribuie peste 150 de localuri care, seară de seară, găzduiesc mii de români în căutare de voie bună.

Specialiștii din domeniu au făcut un clasament al restaurantelor din Centrul Vechi cu cele mai mari încasări. Cele mai prolifice cinci localuri din „inima distracției‟ au afaceri anuale cumulate de 10-12 milioane de euro, după estimările experților, scrie zf.ro. Aceasta sumă reprezintă 5-7% din totalul businessului din kilometrul 0 al distracției bucureștene.

TOP 5 restaurante din Centrul Istoric care produc cei mai mulți bani

1.    Caru’ cu Bere

\"\"

Sursa foto: restograf.ro

2.    Curtea Berarilor – restaurant-berărie

\"\"

Sursa foto: funromtour.ro

3.    Divan – local cu specific turcesc

\"\"

Sursa foto: bucuresti.24fun.ro

4.    Lacrimi și Sfinți

\"\"

Sursa foto: treatsandstreets.ro

5.    City Grill

\"\"

Sursa foto: zf.ro

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din România, Caru’ cu Bere are o poveste de peste un secol și se află în fruntea clasamentului. Localul are încasări de 5-6 milioane de euro pe an și este controlat de compania Trotter Prim, condusă de antreprenorul Dragoș Petrescu. Omul de afaceri mai deține un restaurant în Top 5, și anume City Grill. De remarcat este faptul că toate cele cinci restaurante au cifre de afaceri impresionante și sunt conduse de antreprenori români.

\"\" \"\" \"\"

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu \”Revoluția teraselor\”!

În Centrul Istoric se găsesc peste 150 de baruri, care se întind pe o suprafață de 57 de hectare. Localurile însumează o cifră de afaceri de 150-200 de milioane de euro în fiecare an. Punctul fierbinte al Bucureștiului adună 70.000 de români în fiecare săptămână de iarnă şi peste 300.000 în săptămânile de vara.