Faceți o croazieră printre miile de insule și canale maritime care înconjoară cea mai frumoasă capitală din Scandinavia. În Marea Baltică există vreo 24.000 de insul ecare formează arhipeleagul Stockholm (Skärgåden, în suedeză), care începe de la Arholma, în nord, și se întinde până la Landsort, avanpostul său sudic. Unul dintre cele mai idilice trasee din Europa include traversarea canalelor cu un vas de croazieră, amintindu-vă astfel de o vreme în care bărbații erau plecați pe mare șase luni pe an, în timp ce femeile aveau grijă de gospodărie.

Puteți explora insulele aflate la numai o oră distanță de Stockholm sau puteți călători înspre sud, unde arhipeleagul întâlnește marea. Atracțiile sunt fie naturale, fie făcute de mâna omului, cele două completându-se reciproc. Treceți pe lângă plaje de nisip și păduri dese pline de ciuperci și de flori de câmp, linia de coastă fiind presărată cu tradiționalele case roșii din lemn: vegetația este mai luxuriantă în interiorul mai adăpostit al arhipelagului.

Puteți face un popas în locuri de pescuit izolate și să vă încercați norocul la somon sau puteți chiar zări câte o focă sau două încălzindu-se la soare pe mal. Pe traseu, treceți pe lângă case frumos decorate ale negustorilor, pe lângă palate și castele vechi și, bineînțeles, vizitați centrul acestui arhipelag unde se află eleganta insulă a orașului Stockholm.

Perioadă optimă Croazierele cu vaporul încep în mai și se teermină în septembrie.

Durata călătoriei Rezervați-vă între una și cinci zile.

De știut Båtluffarkortet ete un abonament de cinci zile, cu care puteți vizita insulele. Îl puteți cumpăra de la centrele de informare turistică din Stockholm. Vasele de croazieră au o singură clasă, cea standard. Unele exercursii de o zi includ în preț și o pauză de prânz.

Informații utile Este important să aveți haine impermeabile, spray-uri împotriva insectelor și apă îmbuteliată. Pe insulele Finnhamn, Grinda, Ränö, Nåttarö și Utö există campinguri cu utilități de bază. Pescuitul cu undița este gratis și puteți pescui de pe mal sau din bărci cu vâsle. Toamna este mai lungă și mai călduroasă în arhipelag decât pe continent, iar ziua este mai lungă.

Atracții

Întoarceți-vă în secolul XIX, făcând o croazieră cu un vas tradițional cu aburi.

Explorați cel mai mare oraș al arhipelagului (după Stockholm), Vaxholm, cu cetatea și vechile sale conace din lemn.

Admirați reședințele de vară ale celor înstăriți, cu foișoare și frontoane, din interiorul arhipelagului, spre Stockholm.

Înotați și relaxați-vă pe lungile plaje de nisip ale Sandhamn.