Mary Ann Bevan a fost victima unui fenomen mendical rar – acromegalie, o tulburare hormonală care i-a modificat aspectul fizic. Femeia a fost catalogată drept „cea mai urâtă femeie din lume‟ din anii ’20, însă a știut cum să își pună în valoare trăsăturile unice! 

„Cea mai urâtă femeie din lume” s-a născut în anul 1874, în Londra, unde a copilărit alături de cei șapte frați ai săi. După ce a studiat medicina, Mary Ann a devenit asistentă medicală și ulterior s-a căsătorit cu Thomas Bevan, un florar alături de care a avut patru copii. 

După căsătorie, Mary Ann a început să prezinte simptome neobișnuite, inclusiv o creștere anormală a copului, deformări faciale și migrene recurente. Aceste manifestări indicau prezența acromegaliei, o tulburare hormonală a organismului. Cu timpul, aspectul fizic al femeii s-a modificat semnificativ, însă soțul ei, Thomas Bevan, i-a rămas alături, oferindu-i sprijinul său.

Cu toate acestea, viața i s-a schimbat în anul 1914, când bărbatul a murit, în mod neașteptat, din cauza unui accident vascular cerebral, lăsând-o pe văduvă, cu patru copii. Pe măsură ce boala avansa, ea se confrunta cu provocări suplimentare, inclusiv cu pierderea locului de muncă. Din păcate, aspectul său fizic neobișnuit o împiedica să își găsească un alt serviciu.

Concursul care i-a schimbat viața 

Într-un moment de disperare, Mary Ann a luat decizia de a participa la concursul „Cea mai urâtă femeie din lume”, pentru a-și valorifica aspectul unic. Femeia le-a depășit pe cele 250 de concurente, a câștigat locul 1 și banii puși în joc. 

În urma participării la competiție, Mary Ann și-a găsit un loc de muncă la circ, locul care a ajutat-o să le ofere copiilor săi un trai mai bun. Oamenii cumpărau bilete la spectacolele sale în dorința de a-i vedea trăsăturile unice, inclusiv statura sa mică.