Prințul Charles expune la Londra 79 dintre picturile sale, inclusiv peisaje din România, în decorul delicat al unei capele renovate ce datează din secolul al XIX-lea.

Aceasta este cea mai importantă expoziție organizată până în prezent ce grupează picturile realizate de prințul Charles. De aproape 50 de ani, prințul britanic pictează în aer liber locurile pe care le îndrăgește, precum Scoția și reședințe regale. Călătoriile lui sunt de asemenea o sursă importantă de inspirație și l-au ajutat să transpună pe pânză diverse peisaje din Elveția, Tanzania, Franța, România și Grecia, relatează Agerpres.

Prințul Charles a selectat el însuși acuarelele incluse în această expoziție, prezentate la Londra până pe 14 februarie și grupate în funcție de locurile și țările prezentate.

Vizitatorii vor putea să admire astfel munți înzăpeziți din Ţara Galilor, lanțul muntos Dentelles de Montmirail din regiunea franceză Provence, peisaje de pe Muntele Athos din Grecia, sau imagini din Transilvania. Prințul Charles a pictat și peisaje din localitățile elvețiene Klosters și Saint Moritz, precum și platoul Barroux din sudul Franței.

De-a lungul anilor, prințul Charles a pictat 680 de acuarele, uneori semnate A.G. Carrick, pseudonim compus din inițialele celorlalte două prenume ale sale, Arthur și George, și din titlul său de conte de Carrick.

Niciuna dintre acuarelele prințului Charles nu a fost scoasă la vânzare, însă reproduceri ale unora dintre ele, realizate sub forma unor litografii, pot să atingă mai multe mii de lire sterline în cadrul licitațiilor organizate pe internet.