Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi reabilitarea ansamblului de clădiri al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, în care se află şi Biserica Sf. Gheorghe, obiectiv inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Astfel, „ansamblul va fi restaurat şi valorificat din punct de vedere cultural şi economic, pentru creşterea gradului de acces al publicului larg şi al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru asigurarea unor condiţii optime pentru administrarea şi punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum şi pentru reorganizarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru obştea monahală. Obiectivul de investiţii, amplasat pe o suprafaţă de 16.558 mp, va beneficia de o serie de intervenţii la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice şi pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn şi de zidărie din piatră şi cărămidă”, arată un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.

Conform sursei citate, proiectul, în valoare totală de 100.164.000 lei, va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social (PNCIPS), iar durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 36 de luni.