Polițiștii încearcă să dea de urma hoților, care au sustras 21 de icoane. Dispariția obiectelor de cult a fost observată de preoții care au venit la slujbă.

Icoanele erau pictate în ulei și aveau o vechime destul de însemnată. Preoții au constat că ușile de la intrarea în biserici au fost sparte de hoți. Mitropolia Olteniei a început să efectueze o evaluare a obiectelor de cult pentru a stabili prejudiciul înregistrat. Cele mai multe icoane au dispărut din biserica din satul Vârtop, de unde au dispărut 17 obiecte de cult. „Pe baza unui inventar ulterior, să încercăm să stabilim valoarea prejudiciului. Icoanele sunt datate odată cu biserica şi este posibil să facă parte din patrimoniu. Nu au fost încă clasate în patrimoniu naţional\”, a spus Pompiliu Ciolacu Jr., directorul Direcţiei de Cultură Gorj.\"\"

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a da de urma icoanelor furate. Romina Dochian, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, a precizat că s-a deschis un dosar penal: „Polițiștii din Ciurperceni au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 8-17 septembrie, din lăcașul de cult situat pe raza comunei au fost sustrase mai multe icoane din lemn. Polițiștii au constituit uin dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în paralel desfășurându-se acțiuni pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului“.

\"\"