Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Pierdut în New York, o sută de orașe într-unul singur. Din Brooklyn în Chinatown”, de Dan-Silviu Boerescu, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Turism Istoric, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

„Să fii american poate însemna o mie de lucruri. Dar se spune că nu ești american cu adevărat dacă nu ajungi măcar o dată la New York. Fiindcă acesta – chiar dacă nu este capitala țării-continent – este orașul orașelor americane, mărul enorm – The Big Apple – din care trebuie să muști cu poftă pentru a înțelege corect identitatea acestei națiuni relativ tinere (cel puțin dacă este comparată cu națiunile europene, dar nu numai)… În cântecul său, «Human Nature» din 1982, Michael Jackson se referă la New York City spunând: «Dacă acest oraș este doar un măr, atunci lăsați-mă să mușc din el». The Big Apple este o poreclă sau, mai degrabă, un nume de alint pentru New York City. Se pare că expresia a fost folosită pentru prima dată după 1920 de către John J. Fitz Gerald, un jurnalist sportiv care scria despre cursele de cai pentru The New York Morning Telegraph. Popularitatea sa din anii 70 ai secolului trecut se datorează parțial și unei campanii promoționale a autorităților turistice din New York.

«Big Apple» a mai fost, de asemenea, titlul unui cântec și denumirea unui dans popular din anii 30 ai secolului trecut. Muzicienii de jazz din acea perioadă au contribuit, de asemenea, la utilizarea expresiei pentru a se referi la New York City, în special la Harlem, ca fiind capitala jazzului din lume. Să nu uităm, însă, ca termenul «Big Apple» a fost folosit și de Frank Sinatra în conversația sa cu cântăreața de operă Dorothy Kirsten într-un episod al programului de radio NBC Light Up Time din 28 Martie 1950. Iar – în Orașul care nu doarme niciodată – Frank Sinatra chiar a mușcat cu poftă din acest Big Apple!”. (Dan-Silviu Boerescu)

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.