„Citind, veți descoperi o țară a contrastelor de necrezut. În ciuda sărăciei, de care am tot vorbit în paginile cărții, India ocupa locul al doilea, după Statele Unite, în Tehnologia Informațiilor (Conform National Geographic – Traveler. Un argument în plus ar putea fi și faptul că în anul 2012 s-au împlinit 25 de ani de rezervare computerizată a biletelor de tren, element tipărit cu mândrie pe fiecare dintre acestea). Contrastele sunt evidente din primele momente pe care le petreci aici.

Pe stradă, în drumul de la aeroport spre hotel, poți vedea animalele de tracțiune (boi, cămile și chiar elefanți) alături de biciclete, ricse, motociclete și mașini, unele din ele de lux. Femei îmbrăcate în sari multicolore, care cară pe cap coșuri imense, trecând prin fața bărbaților care-și așteaptă clienții fumând, langă ricsa. Cu o populație care a crescut de la 350 milioane în 1947 la 1,2 miliarde în 2011, India nu poate fi altfel decât o țară a extremelor”, notează autorul, Cătălin Vrabie.

„Printr-o întâmplare fericită, mi-au căzut în mână două dintre jurnalele de călătorie ale autorului Cătălin Vrabie. Am citit cu mult drag volumul «Pierdut în India». Prin descrierile orașelor prin care a trecut timp de câteva săptămâni, am reușit să cunosc fața reală a acestei țări minunate, a obiceiurilor locuitorilor săi, dar și  a construcțiilor deosebite, vizitate de autor.

Citind, am realizat și mai mult că obiceiurile locuitorilor Indiei pot părea cam ciudate pentru noi. Cartea este, de fapt, transcrierea jurnalului de călătorie, ceea ce te face să trăiești minut cu minut, oră cu oră, sentimentele pe care le a trăit și Cătălin Vrabie! Mi s-a părut fascinant modul în care jurnalul de călătorie «Pierdut în India» redă atât de bine frumusețea acestei țări și a obiceiurilor. Mă bucur că am avut ocazia să particip, măcar prin intermediul paginilor, la o călătorie cu adevărat deosebită”. (Evatopia)

Volumul poate fi comandat, la preț special, din librăria online a Editurii Neverland.

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Pierdut în India. Jurnal de călătorie”, de Cătălin Vrabie, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Turism Istoric. Detalii, aici.