În fiecare an, cu ocazia Floriilor, dar și în preajma sărbătorilor pascale sunt organizate mai multe târguri și evenimente. Așa că am decis să vă prezentăm o listă a celor mai importante locuri unde puteți găsi produse de artizanat, mâncarea autentică românească sau pur și simplu puteți redescoperii tradițiile de altă dată.

1. Muzeul Național al Țăranului Român, București
Deja devenit tradiție, Târgul organizat de Muzeul Național al Țăranului Român își deschide porțile începând cu 19 aprilie 2019.
„Duminica cea de pe urmă din Postul mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor. De peste 20 de ani, Muzeul Național al Țăranului Român ține această sărbătoare și își așteaptă vizitatorii, timp de trei zile, la primul târg de meșteri de peste an. La Târgul de Florii participă încondeietoare, țesătoare, împletitoare, cusătorese, iconari, olari, lingurari, pielari, rudari… meșteri vechi, care și-au dovedit iscusința de-a lungul timpului și care duc mai departe tradiția meșteșugului lor” se anunță într-un comunicat al Muzeului.
Evenimentul va dura de vineri, 19 aprilie, până duminică, 21 aprilie 2019, de la orele 10 dimineața până la ora 18. La târg veți putea găsi: ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și multe altele.
Secțiunea de produse alimentare tradiționale vă așteaptă cu cozonaci și plăcinte, dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.
Prețul unui bilet este de: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

2. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, București
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 20 – 21 aprilie,  la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor, se precizează pe siteul instituției.
Cu această ocazie, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”oferă publicului vizitator întâlnirea cu tradiţiile specifice sărbătorilor pascale în cadrul unui program ce cuprinde muzică, dans şi poezie.
Compania de Teatru “Civic Art” va prezenta spectacolul de muzică bisericească cuvânt de învăţătură creştin-ortodoxă și muzică tradiţională românească intitulat „Cuvântul vindecător” care este menit să cinstească personalităţile satului românesc – preotul, învăţătorul şi primarul. Grupul psaltic “AGHIOS” condus de Cosmin Olaru îi va avea alături pe tinerii instrumentişti Denis Gagiu (nai), Matei Alexandru ( cobză), Raluca Ardeleanu (vioara) cărora li se vor alătura actorii Cristina Moldoveanu, Marian Ciripan şi soprana Rodica Anghelescu. De asemenea, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va fi gazda Anualei de Artă Plastică Religioasă a Asociaţia Filială Artă Plastică Religioasă şi Restaurare a UAP din România, care va organiza o expoziție în Sala H.H. Stahl.
Evenimentul “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii” îi va avea că invitaţi şi pe soliştii Ansamblului folcloric Maria Lătăreţual Şcolii Populare de Artă din Tg. Jiu, Ansamblul Folcloric Doiniţa al Casei Studenților din Bucureşti, interpreţii Florin Ologeanu (Teleorman), Polina Gheorghe ( Bucureşti), Florin Pârlan (Teleorman), Maria Băndoiu(Gorj), Lucreţia Goagea (Vâlcea). Prezintă actorul Alexandru Nicolae Mihai.De asemenea, la Târgul de Florii vă puteţi întâlni cu meşterii populari şi producătorii de preparate din gastronomia tradiţională care va vor îmbia cu bragă, miere, plăcinte, turtă dulce, poame uscate, flori şi ceaiuri de leac.
Evenimentele se vor desfășura în perioada 20-21 aprilie, a.c., de la ora 09.00 la ora 19.00

3. EXPO Arad – Târgul Primăverii, Arad
Împărțit pe 6 secțiuni, târgul de la Arad se anunță ca unul dintre cele mai importante evenimente de la finalul acestei săptămâni, din vestul țării. Dedicat în primul rând florilor, expoziția aduce laolaltă cei mai buni producători de flori veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, însă oferta expozanților din acest sector va fi bogată și în materie de accesorii și unelte pentru grădinărit.
Noutățile ediției 2019, sunt sectorul handmade, unde aproximativ 50 de artizani din Arad și Timișoara își vor expune produsele unicat lucrate manual, precum bijuterii, poșete, accesorii, decorațiuni; și târgul de carte, în cadrul căruia cel puțin 10 edituri vin în întâmpinarea cititorilor cu volume pentru toate gusturile.
Evenimentul se va desfășura în perioada 18 aprilie – 21 aprilie 2019, între orele 10.00 – 20.00

4. Centrul cultural Reduta – Târgul de Florii, Brașov
Pentru brașoveni, Galeria Mică organizează la Centrul Cultural Reduta în perioada 20-21 aprilie, un târg dedicat sărbătorilor pascale. Aici veți găsi: decorațiuni de Paște, artizanat, bijuterii, accesorii, obiecte decorative, jucării, marochinărie sau obiecte de design interior. Expoziția este deschisă între 11.00 și 20.00.

5. Paștele în Bucovina, Suceava
Peste 25 de meșteri populari își vor da întâlnire pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, începând de sâmbătă, 20 aprilie și până pe 25 aprilie, de la orele 10.00, la Târgul de Paște. Evenimentul se desfășoară în cadrul programului „Paștele în Bucovina”, organizat de Consiliul Județean Suceava.

6. Piața Centrală, Bistrița, Bistrița-Năsăud
Pentru cei aflați în nordul țării, autoritățile din Bistrița organizează în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică, un târg dedicat sărbătorilor pascale. În perioada 20-27 aprilie 2019, mai mulți producători locali şi artizani vor oferi spre vânzare produse şi cadouri specifice sărbătorilor pascale, dar și dulceţuri şi siropuri, ciocolată de casă, fructe și legume, verdeţuri de sezon, flori, obiecte din ceramică şi lemn, bijuterii şi alte accesorii.”Bunătăți de pus pe masa de Paște, făcute după rețete și procedee tradiționale, decorațiuni de Paște, artizanat, împletituri din papură, accesorii, și multe alte cadouri pentru cei dragi”, precizează organizatorii – Asociația Produs în Bistrița-Năsăud.