Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Efemere gânduri și jurnal de călătorie”, de George Coca, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Turism Istoric, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

Fragment: „[…] Recidivez. În ultimul timp am mai avut niște gânduri. De data asta ele sunt efemere, adică de scurtă durată, trecătoare și vremelnice ca și viața fiecărui om. Sunt și eu un om ca tine, dragă cititorule, care este măcinat de situația economică, socială, juridică a societății românești aflată în derivă. Parcă niciodată nu am fost așa de dezbinați, debusolați, neîncrezători în forțele noastre. Parcă îți este și frică să spui că ești patriot și că îți iubești patria. Oamenii valoroși din România am impresia că se ascund, le este frică să participe la redresarea țarii. Ce facem? Nu cred că știe nimeni, eu nici atât. Nu am făcut altceva decât să strig la literele mele ca să le auziți și voi. În rest totul este trecător! În afară de aceste gânduri am avut și în excursia de anul acesta gânduri ca orice om. Iată de ce am simțit nevoia să vi le destăinui. În final, dragă cititorule, te invit dacă ai timp să te relaxezi cu efemerele mele gânduri […]”. (Autorul)

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.

Recenzie: „[…] În Efemere gânduri și jurnal de călătorie, George Coca ne dezvăluie propriile cugetări în privința unor evenimente mai mult sau mai puțin însemnate din viața politică, socială sau culturală a României actuale într-un stil original, cu un deosebit umor de limbaj. Astfel, atinge subiecte importante precum moartea Regelui Mihai, Ziua Națională a României sau anul Centenarului, teme sportive, cum ar fi marile finale de tenis ori de fotbal, dar și teme sensibile, ca depopularizarea țării și justiția din țara noastră. În partea a doua a volumului, regăsim impresii de călătorie în afara țării. Astfel, aventura pornește în Polonia și continuă cu vizitarea unor orașe din Lituania, Letonia, Estonia, ajungând până în Finlanda. Autorul surprinde farmecul local al fiecărei destinații, dar în același timp ne oferă date interesante și statistici despre țările și orașele vizitate. Iar toate acestea sunt însoțite de descrierea unor persoane din grupul de călători sau a diverse întâmplări din timpul excursiei, scrise cu același limbaj dezinvolt, pe alocuri plin de umor […]”. (Daniela Nae)