Bucureștiul este capitala României și unul dintre cele mai frumoase și importante orașe din România. Acesta este atestat ca fiind capitala României începând cu 1862, iar ca oraș din 1459.

Fotografie realizată la Linea / Closer to the Moon pe Calea Victoriei

Bucureștiul are o mulțime de obiective turistice foarte frumoase și interesante. De asemenea, Bucureștiul poate fi văzut și de sus din anumite locații, așa că am urcat la Linea / Closer to the Moon, pe Calea Victoriei, în aceeași clădire cu istoricul magazin VICTORIA.

În acest cadru, se poate observa un instantaneu surprins în momentul amurgului, unde razele soarelui îi dau viață râului Dâmbovița. Arhitectura veche este pusă în evidență de către clădirile din centrul orașului, care însuflețesc „Micul Paris”.

Ca orice capitală, Bucureștiul este un oraș foarte aglomerat,aparent sufocat de traficul rutier, însă odată ce ai ajuns la înălțime, te poți bucura de adevărata liniște, ușoara briză și împletirea culorilor hipnotizante,care ofera orasului un farmec aparte.

Poză realizată la Skybar Dorobanți aflat pe Calea Dorobanți

Cartierul Dorobanți se afla in nordul Bucureștiului si este unul dintre cele mai vechi cartiere din capitală. Principala arteră a cartierului este Calea Dorobanți,acolo unde se gasesc numeroase magazine de lux.
Inca de la inceput,Cartierul Dorobanți a fost recunoscut ca fiind o zona exclusivista unde locuiau unele dintre cele mai importante familii din capitala.
Zona Dorobanți si-a primit numele in anul 1878 ca omagiu adus trupelor de dorobanți ce au luptat la Grivița, Plevna și Vidin.
In cadrul de sus am incercat sa va arat priveliștea cartierului, de la inălțime.
„Clienţii care sunt în căutarea unei proprietăţi cu arhitectură deosebită, care să le sublinieze individualitatea şi statutul social înalt, se vor îndrepta către Dorobanţi.”a estimat Georgiana Sandu,director vanzari Neocasa
Comunismul a incercat să distruga arhitectura frumoasa si selectă a zonei intre anii 1950 si 1989, ridicând clasicele blocuri muncitorești cu 10 etaje si spațiu comercial la parter. Din fericire au fost salvate multe dintre clădirile vechi pe care le întâlnim si astazi in zona.Acum,state ale lumii au închiriate acolo cladiri pentru ambasadele acestora,precum ambasada Portugaliei,ambasada Turciei si multe altele,oferind zonei un grad mare de importanță.

Cadru surpins de la 18Lounge aflat intr-unul din cele 2 turnuri gemene de lângă Piața Presei Libere

Nordul este una dintre cele mai interesante părți ale capitalei.Aici se află numeroase obiective turistice, precum Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Muzeul Țăranului Român, Parcul Lacul Tei, Palatul Primăverii etc; dar și numeroase restaurante si terase exclusiviste. Cel mai vizitat obiectiv turistic din cele de mai sus este, fără îndoială, Parcul Herăstrău.De curând, parcul si-a schimbat denumirea in Parcul Regele Mihai I.

Parcul Herăstrău este un parc de mare întindere al Bucureștiului, situat în partea de nord a orașului. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău. Suprafața sa totală este de 187 ha. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina.

Aleea parcului ce înconjoară lacul are o lungime de 5,92 km, perfecta pentru o plimbare, fie pe jos, fie cu bicicleta. De asemena, în parc se pot închiria bărcuțe cu care poți admira la o întâlnire romantica parcul si poti simți usoara briza a lacului.
Cum ar fi să vezi nordul Bucureștiului de sus?Ei bine, poti face asta urcând la 18Lounge,un restaurant aflat la unul dintre cele 2 turnuri gemene ale orasului lângă Piața Presei Libere. Priveliștea este absolut copleșitoare oferind o vedere panoramica a Bucureștiului, de la înălțime.

Noaptea, Bucureștiul este un diamant șlefuit abia pe jumatate… Nimic nu e mai frumos, decat sa vezi cum se aprinde orasul, devenind un “palat” de foc. Cele 2 clădiri impunătoare care stau de strajă pe o latură a parcului sunt calauzele întregii zone, Lacul Herăstrau fiind “ajutorul” lor, reflectând luminile mai firave dinspre acestea. În acest cadru, totul este la unison, totul formeaza lumina, adunate intr-un tablou splendid, de poveste.
Aceasta este partea speciala a orașului, cand ne arata și personalitatea sa nocturnă.

Pentru toate cele povestite și pentru multe altele, Bucureștiul merită un loc al lui în sufletul oricărui călător care i-a călcat sau care îi va călca pământul.

Autor: Alex Mihai