Teatrul stradal – între exprimare multiculturală și valori românești

 

Mii de bucureșteni au ieșit pe arterele principale ale Bucureștiului o dată cu venirea teatrului ambulant ,marcând astfel cel mai mare eveniment din 2018 , celebrând de asemenea  și Centenarul Marii Uniri.

Timp de câteva săptămâni , capitala a fost gazdă a numeroase reprezentații stradale ale diferiților artiști autohtoni , consacrați , cât și debutanți , veniți din diferite țări pentru a încânta trecătorii dar și pentru a inspira imaginațiile oamenilor de toate vârstele.
Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-Fit in the Street , susținut de primăria capitalei , marca ARCUB , a fost locul , unde , timp de aproximativ o luna, perioada 4 iulie – 5 august , bucureștenii au avut parte de evenimente diverse precum: acrobații , circ , ateliere pentru copii , spectacol cu foc , marionete gigant , cabaret , toboșari și multe altele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalul a fost unul dintre cele mai mari evenimente 2018 , ce a avut ca scop de asemena , pe lângă celebrarea celei de a zecea ediții a sa , și sărbătorirea Centenarului Marii Uniri , deținând astfel valoare tradițională și identitară , locurile fiind alese conform relevanței pentru România , exemplu reprezentându-l Calea Victoriei, simbol al independenței române.
Paradele , focurile de artificii nu au lipsit nici ele , evenimentul culminând cu o piesă românească pe data de 4 August având ca temă unul din cele mai cunoscute basme românești.

Parte din premierele întâlnite în cadrul spectacolelor au fost:
⦁ Collective Strings din Danemarca, prima instalație interactivă prezentată în cadrul festivalului de teatru de stradă de la București.
⦁ spectacolului de acrobație aeriană Sonics in Wish din Italia

În final , românii s-au bucurat de eveniment , fiind o ocazie de a experimenta un altfel de teatru , de reuniune cu prietenii ; de petrecere a timpul.

Pentru cei ce nu au putut lua parte la festival , aceștia vor avea ocazia și anul viitor. Ne vedem acolo!

 

 

 

 

Foto : Dinu Andreea Cornelia

Surse :https://arcub.ro/eveniment/festivalul-international-de-teatru-de-strada-bucuresti-b-fit-in-the-street-se-incheie-cu-cel-mai-mare-spectacol-de-strada-romanesc/

Water Fools

Parisian Street Cabaret

In Between The Worlds