O americancă a fost reținută și amendată de un tribunal din Rusia, după ce a plimbat un vițel în Piața Roșie din Moscova.

Alicia Day a spus că a cumpărat vițelul a îl salva de la sacrificare și l-a adus în Piața Roșie pentru că a vrut să-i arate „un loc frumos”, au anunțat instituțiile de presă din Rusia.

Femeia în vârstă de 34 de ani a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat. Ea a fost condamnată și la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzații separate: nesupunere față de ordinele polițiștilor, informează Agerpres.

Alicia Day locuiește într-o suburbie a orașului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice.

Alicia Day a spus că a cumpărat vițelul a îl salva de la sacrificare (foto: Twitter)

În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul și l-a plimbat prin oraș și prin restaurante.

Femeia a fost însă nevoită să predea porcul însă unei fundații care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuință.