Sunt sărbători pascale cu restricții severe în Austria, iar locuri altădată extrem de aglomerate în această perioadă sunt acum aproape goale. Imaginile surprinse de puținii turiști care se încumetă să ajungă în Austria arată o metroplă imperială pustie. Până și aeroportul e gol. Pe culoarele altădată pline de oameni nu circulă acum nimeni, iar magazinele sunt închise, semn al pandemiei care a afectat serios Austria.

În unele regiuni din Austria, inclusiv în Viena, a fost impusă carantina în perioada 1-11 aprilie, timp în care oamenii trebuie să evite pe cât posibil ieșirile, iar restaurantele, sălile de sport, cinematografele și magazinele non-esențiale sunt închise. În anumite spații, oamenii trebuie să poarte obligatoriu măști FFP2, iar în oraș au apărut panouri distincte care semnalează aceasta.

Pandemia a ucis aproape 9.500 de austrieci, iar peste 550 de mii au fost infectați, un bilanț comparabil cu cel al Japoniei, țară cu 126 de milioane de locuitori. Austria numără 9 milioane de locuitori.