Un schelet de Tyrannosaurus rex, numit Trinity, este expus în orașul elvețian Zurich, înainte de a fi vândut la o licitație organizată la 18 aprilie.

Scheletul de Tyrannosaurus rex are o înălțime de aproximativ 3,9 metri înălțime și 11,6 metri lungime, fiind amplasat pe un covor roșu, sub candelabre de cristal, în mijlocul unei săli de concerte din Zurich, informează Agerpres.

Potrivit casei de licitații Koller, valoarea acestuia este estimată la între șase și opt milioane de franci elvețieni (sume similare în euro). Este o estimare „destul de scăzută”, a avertizat expertul în istorie naturală al casei Koller, Christian Link, în contextul unei adevărate frenezii în rândul cumpărătorilor, interesați de acest tip de relicve.

Trinity este, de fapt, un ansamblu de oase de la trei exemplare diferite de Tyrannosaurus rex, găsite între 2008 și 2013 în situri din Montana și Wyoming, în nord-vestul Statelor Unite, conform catalogului de vânzări.

În aceste situri au mai fost descoperite alte două schelete importante de Tyrannosaurus rex, scoase la licitație: în 2000, Stan s-a vândut cu 31,8 milioane de dolari, doborând recordul anterior stabilit de Sue, schelet vândut în 1997 cu 8,4 milioane.

Anul trecut, casa de licitații Christie’s a fost nevoită să retragă timp de câteva zile de la vânzare, la Hong Kong, un alt schelet de Tyrannosaurus rex, provenind de asemenea din Montana, din cauza îndoielilor cu privire la autenticitatea unor elemente ale fosilei.