Un schelet complet de Gorgosaurus, de aproape 3 metri înălțime și 6,7 metri lungime, va fi vândut în curând la licitație de casa Sotheby’s din New York.

Exemplarul face parte dintr-o specie de dinozaur înrudită cu Tyrannosaurus rex, care a trăit în urmă cu peste 77 de milioane de ani. Scheletul de Gorgosaurus a fost descoperit în 2018 în formațiunea geologică Judith River, în statul american Montana, și aflat în proprietatea unei persoane private de atunci, are o valoare estimată de casa de licitații între 5 și 8 milioane de dolari, relatează Agerpres.

„Aproape toate exemplarele de Gorgosaurus care au fost găsite se află în muzee. Este singurul care poate fi cumpărat”, a declarat marți Cassandra Hatton, șefa departamentului de știință și cultură populară de la Sotheby’s, afirmând că este vorba despre o premieră pentru această specie.

Membru, la fel ca T-Rex, al familiei Tyrannosauridae, Gorgosaurus („șopârlă feroce”) a trăit în perioada Cretacicului târziu și a dispărut în urmă cu aproximativ 77 de milioane de ani.

Exemplarul, despre care Sotheby’s susține că este într-o „stare remarcabilă”, va fi expus la sediul casei de licitații din New York începând cu 21 iulie, apoi vândut o săptămână mai târziu.