Faceți o plimbare în centru și simțiți atmosfera și pulsul orașului, ascultându-i muzica, admirați-i culorile și prindeți gustul vieții palpitante.

  1. Târgul de vechituri Hellʼs Kitchen, New York

Odinioară loc de refugiu al imigranților irlandezi săraci, acest cartier din vestul Manhattanului atrage o mulțime de oameni la târgurile de la sfârșit de săptămână. Antichități, obiecte de colecție, suvenire – aici puteți găsi toate mărunțișurile aparținând trecutului. Pierdeți-vă în mulțime, printre designeri, celebrități, artiști și actori. Apoi îndreptați-vă spre unul dintre nenumăratele restaurante cu specific din cartier.

Un autobuz face legătura între târgul de vechituri Hellʼs Kitchen de pe 39th Street și Antiques Garage/West 25th Street Market.

  1. Plaza Dorrego, Buenos Aires, Argentina

Duminica, vizitatorii iau cu asalt standurile de antichități de la Feria de San Pedro Telmo din Plaza Dorrego. Străzile pietruite din jurul pieței prind viață datorită cântăreților și dansatorilor de tango, flașnetarilor și păpușarilor. Gustați specialitățile locale și priviți orașul de la una dintre mesele cafenelelor de la marginea drumului.

Deschis duminica, de la 9 sau 10 dimineața, până după-amiaza târziu. Organizația non-profit Cicerones vă stă la dispoziție gratuit pentru informații.

  1. Târgul de noapte din Temple Street, Hong Kong

După lăsarea serii, faceți cunoștință cu atmosfera din Hong Kong de-a lungul Temple Street din Kowloon. La sutele de tarabe amplasate aici puteți găsi orice, de la obiecte de artă și de artizanat, până la haine ieftine, ceasuri și electronice. Mirosurile îmbătătoare ale standurilor cu mâncare și ale restaurantelor plutesc în aer. Deschis de la 16.00 la 23.00.

  1. Târgul de noapte Patpong, Bangkok, Thailanda

Zona pietonală, plină de baruri, saloane erotice și de masaj se transformă într-un târg aglomerat după lăsarea serii. Pentru cele mai recente imitații după creații Gucci, Leviʼs, Nike sau Rolex, acesta este locul potrivit. Luați trenul până la Sala Daeng. Aveți grijă la hoții de buzunare.

  1. Chandni Chowk, Delhi, India

Pierdeți-vă în forfota celui mai mare târg angro din Asia. Mirosurile sunt înțepătoare, iar elefanții se iau la întrecere cu scuterele, în timp ce vă croiți drum prin mulțime, mirosind condimente, căutând sariuri sau curiozități și lăsându-vă purtat de val. Luați apă minerală pentru a evita deshidratarea. Să aveți bani mărunți.

  1. Marele Bazar, Istanbul, Turcia

Intrați pe poarta Nuruousmaniye (Lumina Otomanilor) pentru a explora acest labirint în care puteți găsi moschei, bănci, restaurante și peste 4.000 de magazine. Cel mai mare târg acoperit din Turcia vă oferă obiecte tradiționale – covoare, bijuterii, plăci de faianță și obiecte din ceramică, metale prețioase și obiecte din materiale rare, precum și alabastrul sau spuma de lutul alb, de calitate superioară. Fiți pregătiți să negociați!

Luați tramvaiul Zeytinburnu-Kabatas-Beșiktaș până la Carsikapi. Închis duminica. Aveți grijă la portofel.

  1. Târgul de antichități Navigli, Milano, Italia

Ascuns între canale construite odinioară pentru a transporta piatră pentru construcția catedralei, cartierul Navigli, pe vremuri sărac, este acum un centru la modă, cu o viață de noapte animată. Hoinăriți pe marginea canalelor, printre cafenele, galerii de artă și magazine cu obiecte de artizanat, deschise în clădirile joase, cu uși de lemn masiv. Mai mult ca sigur veți vedea un artist lucrând într-o curte pictată în culori vii. Târgul organizat în fiecare duminică, cu 400 de tarabe la care se vând antichități, mărunțișuri și obiecte de colecție, atrage o mulțime de oameni. Magazinele, barurile, restaurantele și mai multe galerii de artă rămân deschise în ziua târgului.

Situat între canalele Naviglio Grande și Naviglio Pavese. Metrou: Porta Genova. Luați tramvaiul 3 până la Corso di Porta Ticinese. Târg organizat în ultima duminică a fiecărei luni, cu excepția lunii iulie.

  1. Dappermarkt, Amsterdam, Olanda

Abateți-vă de la traseul turistic spre „târgul oamenilor adevărați”, organizat în centrul multicultural al Amsterdamului. Cele 250 de tarabe întinse și strânse aici zilnic oferă o diversitate incredibilă de articole de îmbrăcăminte, alimente și mărfuri exotice la prețuri extraordinare. Eerste van Swindenstraat: tramvaiele 9 și 14.

  1. Les Puces, Paris, Franța

Deși rămâne de discutat dacă Les Puces (Puricii) este cel mai mare târg de vechituri din Europa, cert este că se întinde la nesfârșit. Antichitățile, bijuteriile și mărfurile scumpe se găsesc în magazine, însă afară puteți cotrobăi ore în șir printre haine la mâna a doua, jucării vechi, electronice învechite, viniluri și cărți poștale deocheate belle-epoque. Aici puteți găsi orice vă trece prin minte!

Metrou: Porte de Clingnancourt. Aveți grijă la portofel. Nu zăboviți după lăsarea serii.

  1. Portobello Road, Londra, Anglia

Sâmbătă, mii de oameni iau cu asalt cel mai mare târg stradal din lume, care se întinde pe 2,4 kilometri și unde se vinde un amestec eclectic de antichități, haine la mâna a doua, mărunțișuri, obiecte artizanale sau ezoterice. La atmosfera cosmopolită și animată contribuie și cafenelele, barurile, galeriile de artă și standurile cu mâncare. Cea mai mare petrecere de stradă din Europa, carnavalul Notting Hill are loc în august, când întregul cartier devine o explozie de culoare, muzică și dans. Metrou: Landbroke Grove (antichități) sau Notting Hill Gate (restul).