Un istoric sustine ca a descoperit locatia exacta in care William Shakespeare a scris “Romeo si Julieta”, informeaza BBC.

Desi se cunostea anterior ca faimosul dramaturg a trait in apropiere de gara de pe Liverpool Street intre 1597 si 1598, istoricul de teatru Geoffrey Marsh pretinde ca a identificat locatia exacta unde a fost scrisa piesa.

Dovezile sugereaza ca Shakespeare a locuit intr-o casa aflata pe locul unde azi se afla un bloc de birouri, langa Biserica St Helen, la numarul 35 de pe strada Great St Helen’s.

Marsh a descoperit ca Shakespeare era chirias al breslei pielarilor din Londra, Company of Leathersellers.

“Locul unde a trait Shakespeare la Londra ne ofera o intelegere mai profunda a surselor de inspiratie pentru opera si viata sa”, a declarat Marsh, directorul departamentului de teatru din cadrul Muzeului Victoria si Albert.

“La cativa ani de cand s-a mutat din Stratford la Londra, el traia intr-una dintre cele mai bogate parohii din oras, alaturi de personalitati publice importante, de comercianti bogati, de medici apreciati si de muzicieni”, a indicat el.

“Comerciantii aveau relatii in intreaga Europa, iar medicii erau in contact cu cea mai progresista gandire a momentului din universitatile din Italia si Germania”, a explicat expertul.

“Traiul intr-un un astfel de centru de putere din Londra i-a crescut statutul, intr-un moment in care acesta isi cladea o cariera, cauta sa obtina un blazon de familie si planuia sa-si cumpere o casa impresionanta si scumpa in Stratford”, a completat el.