Miniştrii de externe rus şi israelian au discutat despre restabilirea drepturilor Federaţiei Ruse asupra unor obiective din Ţara Sfântă. Potrivit Ministerului rus de Externe, în timpul convorbirii telefonice, părţile au convenit şi asupra paşilor pentru dezvoltarea cooperării pe arena internaţională.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi ministrul israelian de externe Yair Lapid au discutat, luni, prin telefon, despre soluţionarea aspectelor practice ale restabilirii drepturilor de proprietate ale părţii ruse asupra siturilor istorice din Ţara Sfântă şi consolidarea relaţiilor economice.

„Şefii ministerelor afacerilor externe au discutat o serie de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală. O atenţie deosebită a fost acordată soluţionării prompte a aspectelor practice de restabilire a drepturilor de proprietate ale părţii ruse asupra siturilor istorice din Ţara Sfântă, precum şi a paşilor de urmat pentru consolidarea relaţiilor comerciale şi economice bilaterale”, a declarat ministerul rus de externe într-un comunicat.
Conversaţia a avut loc la iniţiativa Israelului.
Părţile au convenit, de asemenea, asupra măsurilor de dezvoltare a cooperării pe arena internaţională, inclusiv contracararea încercărilor de a glorifica nazismul. De asemenea, miniştrii au convenit asupra unui program pentru derularea de noi contacte bilaterale.