O călătorie liniștită cu pluta pe îndepărtatul râul Mangoky vă va purta prin peisajul de neegalat al vestului Madagascarului

Madagascar este tărâmul mora-mora („încet-încet”), iar ritmul liniștit al plutei pneumatice, ce navighează în aval, surprinde perfect stilul de viață relaxat al localnicilor. Peste 80% din floră și faună este unică în lume, iar râul Mangoky, liniștit și verde, din sud-vest, vă poartă pe lângă cele mai frumoase peisaje pe care le veți vedea vreodată. Păcat că agresiunea umană este foarte puternică în aceste locuri

Pe alocuri, malurile râului sunt acoperite de baobabi cu trunchi gros, care își întind crengile fusiforme ca niște degete spre cerul limpede, formând cea mai mare pădure de baobabi din lume. Sau puteți vâsli în liniște pe lângă pădurea deasă sau pe lângă deșerturi plin de arbuști spinoși.

Nu ratați lemurii, primate curioase care seamănă cu maimuțele, alergând pe sub arbuști și aruncându-se în arcuri elegante de pe o creangă pe alta. Urmăriți lemurii vioi cu coadă inelată sau cu frunte roșie, precum și lemurii regali, specie extrem de rară, a căror figură neagră, înțeleaptă, este încadrată de smocuri albe de blană. Șorecarii, șoimii migratori și bâtlanii își fac cuib pe malurile râului. Noaptea aduce cu sine alte minunăți: popasul pe una dintre multele plaje minunate de pe malul râului – și trezirea în zore, în strigătele de chemare ale lemurilor.

Mergeți în Madagascar iarna (mai-octombrie), pentru o vreme caldă și uscată. În restul anului poate fi insuportabil de cald. Excursiile durează, de obicei, o săptămână.

Informații utile

Excursiile spre sud-vest includ adesea și raftingul pe apele calme ale râului Mangoky. Ca alternativă, puteți să vă aranjați propria excursie cu un luntraș local și să poposiți noaptea pe mal.

 Bilhariaza, boală transmisă prin apă, reprezintă un pericol în Madagascar, așa că fiți precauți dacă vreți să vă scăldați și asigurați-vă că apa de baie este sigură.

Atracții

Nu ratați specile unice de păsări de apă și orhideele rare de pe malul râului, precum și lemurii, în acest paradis al iubitorilor de natură.

Ridicați cortul pe plajele pustii, aprindeți focul și preparați mâncarea privind cerul înstelat al nopții.

Dacă aveți noroc, s-ar putea să zăriți un crocodil, deși braconajul din ultimii ani le-a redus considerabil numărul.

Profitați de întâlnirea cu sătenii din Madagascar – toți politicoși, prietenoși și primitori.